PUBLICITAT

Els ramaders tindran cursos universitaris d'estiu a mida

  • Formar el sector primari pot ser un impuls per la indústria tradicional
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ / LA SEU D?URGELL

Periodic
Alumnes del curs Com sonava el 1714? de la Universitat d'estiu de la UdL, a la Seu d'Urgell Foto: acn / ferran garcia

El departament d'Agricultura i l'Associació Universitària de Cerdanya (AuCer), que organitza cada any la Universitat d'Estiu Ramon Llull, van arribar a un acord per tal d'acostar la formació universitària al món de la ramaderia i van signar un conveni per tres anys. A partir d'aquest acord, cada estiu organitzaran cursos per a ramaders i productors. A més, segons informa l'ACN, el departament dedicat a aquests àmbits triarà el contingut dels programes, de manera que se centrarà en l'interès del sector. Igualment, el mateix departament es va comprometre a subvencionar la matrícula dels ramaders i productors locals. Per altra banda, la Universitat de Lleida, ha portat aquest any una desena de cursos a la Universitat d'estiu que celebra a la Seu.

Amb l'objectiu d'eixamplar el públic potencial estudiant de la comarca i portar la formació també al sector primari, l'AuCer i el departament d'Agricultura s'han proposat fer cursos per tal de posar en contacte els sectors agrari, agroalimentari i turístic cerdans per donar valor i tornar a impulsar la indústria tradicional. El curs, sota el títol Sinergies entre el sector agrari i turístic de Cerdanya: comercialització de productes agroalimentaris artesanals del territori per al sector turístic, va comptar amb la participació de 18 professionals del sector agrari de la comarca.

la clau de l'èxit/ La Universitat d'Estiu de Puigcerdà «s'ha mantingut entorn a les 400 matriculacions» segons va explicar el president de l'Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol. El responsable de l'AuCer va argumentar que la clau d'aquest èxit «és la formació de qualitat, el treball voluntari i l'aportació dels espònsors i les institucions». L'AuCer organitza la Universitat d'Estiu amb una oferta de dinou cursos, que van des del Mindfulness fins els fets de 1714, amb un pressupost de 50.000 euros.

la udl a la seu/ Curs de Biomassa, Ús i Incendis Forestals; Com Sonava Europa el 1714? Un Recorregut per l'Europa Musical dels Inicis del Segle XVIII; o Medicina hidrotermal, són alguns dels cursos que durant dues setmanes oferta la UdL a la Seu d'Urgell.

El coordinador dels cursos, Joan Sagués, va explicar que «els vuit cursos que oferim compten amb una participació d'una vuitantena d'alumnes». I va afegir que «el curs amb més matriculats és Com sonava Europa el 1714?, curs pensat per majors de 50 anys, a traves d'audicions i les explicacions dels professors es fa un repàs a la música que s'escoltava a principis del segle XVIII».

El vicerector d'activitats culturals de la UdL, Joan Biscarri, va afegir que es fan activitats en deu poblacions de les comarques de Lleida, «amb un total de 40 cursos i uns 700 alumnes matriculats».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT