PUBLICITAT

L'ocupació hotelera del juny va fregar el 40%

J.R.
ESCALDES-ENGORDANY

L'ocupació hotelera mitjana del mes de juny passat va ser del 39,7%, un 2,5% més que en el mateix període de l'any passat. El gerent de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Òscar Julián va explicar que les xifres d'ocupació són «una mica millors que les de l'any passat però semblants a les xifres del 2011».

Per parròquies, els establiments que van rebre més pernoctacions van ser els d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, i els que menys els d'Encamp. Els percentatges són molt semblants en comparació al juny de l'any passat.

En concret, les xifres de la Unió Hotelera apunten que els hotels d'Escaldes van ser ocupats en un 47,36%, Andorra la Vella en un 46,55%, Sant Julià de Lòria en un 42,62%, seguits de la Massana (37,17%), Canillo (31,33%), Ordino (23,50%) i Encamp (17,86%).

D'altra banda, en el que portem de juliol, el nivell d'ocupació global estaria als voltants del 60% i durant la setmana, entre el 42,5 i el 45 per cent.

Pel que fa al nombre de reserves, ara mateix, la segona quinzena de juliol estaria aproximadament en el 45%, els primers quinze dies d'agost en un 33% i en un 25% la segona quinzena del mes vinent. Julián va indicar que es fa cada vegada més patent que «la confirmació de les reserves és fa més curta en el temps, entorn a les 36 hores», per la qual cosa es difícil poder fer una previsió acurada del que pugui passar en les properes setmanes i resta de temporada.

Una de les atraccions de l'estiu, les actuacions del Cirque du Soleil, està portant molt visitants durant els caps de setmana i «una mica ménys» els dimarts i els dijous, va indicar Julián. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT