PUBLICITAT

Tallers terapèutics amb gossos per als padrins del centre del Cedre

  • Una vintena d'accions, entre d'altres, de memòria i motivació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA

L'Associació Canina d'Andorra (ACANA) iniciarà, a partir del proper mes d'agost, uns tallers terapèutics amb gossos per als padrins del Centre Sociosanitari el Cedre. La responsable de l'entitat, Anna Marqués, va explicatra l' que hi ha molts padrins interessats en aquesta activitat i que de moment es començarà amb un grup d'una vintena amb els que es faran activitats de mobilitat, concentració, comunicació, memòria, i sobretot motivació.

Hi ha al voltant d'una quarantena de padrins més del Cedre que voldrien sumar-se a aquests tallers però actualment la iniciativa es troba en recerca de finançament i s'ampliarà quan hi hagi pressupost per fer-ho.

Ja fa tres anys que Acana va començar a treballar en teràpies amb gossos en col·laboració amb l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, i des d'aleshores proposen teràpies per a tot tipus d'usuaris.

Consideren que els gossos poden ajudar molt en certes situacions, i els eduquen i preparen de tal manera que puguin ser un suport en qualsevol teràpia. El més importantés l'obediència i que es puguin adaptar a qualsevol usuari sense que això els provoqui estrès perquè mai reaccionin negativament a l'actitud d'un usuari, informa l'ANA.

TREBALLAR LES EMOCIONS / Es tracta d'un projecte que dóna més importància a la part emocional perquè el fet d'estar amb l'animal, jugar-hi i compartir és beneficiós per als padrins.

Les sessions es preparen conjuntament amb els especialistes del centre, i el principal objectiu és que passin una bona estona. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT