PUBLICITAT

Miquel Calçada inaugura l'exposició sobre la Guerra de Successió

  • La mostra a l'Espai Ermengol il·lustra el paper de La Seu d'Urgell i Castellciutat i del «mite» Moragues
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Inauguració de l'exposició sobre la Seu, Castellciutat, el general Moragues i la Guerra de Successió amb Miquel Calçad Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D?URGELL

El comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada, va inaugurar l'exposició La Seu d'Urgell, Castellciutat i el general Moragues durant la Guerra de Successió que des del passat dissabte es pot visitar a la tercera planta de l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell. «Amb el General Moragues al capdavant», va remarcar Calçada, «la Seu i Castellciutat es van convertir en defensa aferrissada de la causa austriacista per aquesta mateixa defensa, per la seva rellevància militar, va patir la humiliació i escarni per part de les tropes borbòniques. A partir de llavors, comença el mite Moragues» va afegir Miquel Calçada.

«Actes com el d'avui serveixen per recordar la nostra història i projectar-nos cap al futur, i aquest any 2014 és el moment de reescriure la nostra història», va afirmar el comissari del Tricentenari. En l'acte inaugural de la mostra dedicada a la figura del governador de la fortalesa de Castellciutat durant la Guerra de Successió, a més de Calçada, hi van participar l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell. També hi van intervenir la directora de l'Espai Ermengol, Urgell Escribà, i la coordinadora de l'exposició, Esther Miralles.

Albert Batalla va explicar que ja fa tres anys que es va pensar en fer una exposició dedicada a Josep Maria Moragues, governador de la fortalesa de Castellciutat. Batalla va remarcar que calia fer aquesta exposició per dos motius: «per una banda, que els urgellencs coneguin què va passar a la Seu durant la Guerra de Successió, població que juntament amb Barcelona i Cardona van ser les darreres places fidels a l'Arxiduc Carles d'Àustria. I per una altra, ha permès a la Seu d'Urgell entrar dins la Ruta 1714 que engloba 10 municipis com a escenaris de la Guerra de Successió al nostre país».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT