PUBLICITAT

El SAAS i l'Hospital de Sant Pau reforçaran la col·laboració assistencial

  • El conveni entre les dues entitats és semblant al signat amb el Clínic?
J. R.
eSCALDES-ENGORDANY

Periodic
Burgués i Alcazar signen el conveni. Foto: ANA

El director del SAAS, Lluís Burgúes, i el director de l'Hospital de Sant Pau, Albert Salazar, van signar ahir un conveni per formalitzar i institucionalitzar la col·laboració que ja mantenen en matèria assistencial, en formació i en recerca. L'acord donarà continuïtat als trasllats de pacients que es porten a terme quan presenten patologies que no es poden atendre a Andorra, i en especial permetrà beneficiar-se de l'heliport del centre català, que recentment ha estat autoritzat per a vols nocturns, convertint-se en el primer de Catalunya amb aquestes característiques. No obstant això, també es vol potenciar la formació i la mobilitat dels professionals andorrans, i la seva participació en comitès d'investigació clínica.

El conveni signat servirà sobretot per reforçar el suport assistencial que el centre català dóna a l'Hospital de Meritxell, amb la possibilitat de poder utilitzar els seus recursos en pacients que no es poden atendre a Andorra. Així, el director general del SAAS, Lluís Burgués, va explicar que es poden traslladar pacients que presentin determinats politraumatismes o patologies vasculars que requereixin atenció d'un equip de neurocirurgia.

L'any 2013 l'Hospital de Meritxell va efectuar 23 trasllats a l'Hospital de Sant Pau, mentre que en el que portem d'any 2014 se n'han fet 17, unes xifres que representen el 60% del total de trasllats.

Tot i que en un 90% es desenvoluparà en el vessant assistencial, l'acord també vol reforçar els ponts existents entre els professionals dels dos centres en matèria de formació i recerca, així com en l'àmbit de la gestió i organització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT