PUBLICITAT

El Retaule popular de Sant Ermengol torna a la Seu

  • Aquest any l'obra ret homenatge al seu autor, Esteve Albert
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup d'actors amateurs en un moment de la representació del Retaule de Sant Ermengol a la Seu. Foto: TONY LARA

L'espectacle medieval del Retaule de Sant Ermengol es representarà entre els propers dies 2 a 10 d'agost al Claustre de la Catedral de la Seu. Aquest any, amb motiu del centenari del naixement d'Esteve Albert se li ret un homenatge especial durant la jornada del 9 d'agost, ja que va ser el creador de l'espectacle. A més, el director del Retaule de Sant Ermengol, Lluís Obiols, va indicar que aquest any es recuperen elements de l'espectacle original, de l'any 1957 com són el cant de la Sibil·la en directe, els dies 3 i 4 d'agost, i el Cor de Cambra Caterva els dies 4 i 5 d'agost.

Amb motiu del conveni establert entre l'Ajuntament de la Seu i el Comú d'Andorra la Vella, i també coincidint amb la celebració del centenari d'Esteve Albert, ahir es va presentar a Andorra la Vella el Retaule de Sant Ermengol.

Així, per primera vegada es podran comprar les entrades també a Andorra i per això l'alcalde de la Seu, i la cònsol major d'Andorra la Vella van animar tots els andorrans a desplaçar-se a la Seu per gaudir «d'un espectacle màgic».

ACTORS AMATEURS / Com tots els anys, hi participaran al voltant d'un centenar de persones amateurs, i entre elles, encara algun dels actors que van estar en l'inici de la tradició, al 1957, i que han volgut mantenir viva la història. Molts d'aquests actors són veïns de la mateixa capital urgellenca i de municipis de la comarca de l'Alt Urgell.

El director del Retaule de l'espectacle Lluís Obiols, va recordar que Esteve Albert va ser l'autor del text del retaule i que és un espectacle que té més de mig segle d'història. Així, va reconèixer que era la millor ocasió per posar en valor tot el material que s'ha generat durant tants anys, i es farà en la jornada del 9 d'agost. Aquell dia se celebrarà a les 18.30 hores al Centre Cultural les Monges, la inauguració de l'exposició itinerant Esteve Albert. Vida i obra, també hi haurà la projecció del reportatge sobre la història i els inicis de l'espectacle, i una taula rodona sobre la figura d'Esteve Albert amb les persones que van iniciar l'espectacle. A més, en aquesta ocasió s'han volgut rememorar elements propis del principi de l'espectacle, amb el Cor de Cambra Caterva que actuarà els dies 4 i 5 d'agost en directe interpretant els temes de les escenes del Mil·leni, la Consagració i l'Enterrament.

CANT DE LA SIBIL·LA / També es comptarà, per primera vegada amb Laura Castellet que els dies 3 i 4 d'agost cantarà en directe el cant de la Sibil·la. Obiols va assegurar que serà un espectacle especial i va explicar la importància d'haver pogut mantenir-lo durant tants anys. Al respecte va afegir que això ha permès que avui en dia tothom a la Seu d'Urgell el conegui i sàpiga de la importància que va tenir la figura del bisbe Ermengol. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT