PUBLICITAT

Divergència fonamental en la quantificació del dèficit

  • Mentre que el Govern sosté que aquesta xifra és de 100 milions, Nomen defensa que el forat puja fins els 300 milions d'euros
M. R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Abans de la reunió Josep Maria Bringué i Eusebi Nomen, ahir. Foto: TONY LARA

Tot apuntava a que ahir es debatessin els aspectes associats a l'elaboració del projecte del pressupost 2011. Govern, grup socialdemòcrata i grup d'ApC així havíen quedat. De fet, si la notícia no hagués estat la demanda d'un govern d'unitat com a única via per a evitar les anticipades, l'argumentari que hauria pesat més giraria entorn fenòmens tan importants com el dèficit de l'Administració, un àmbit en què PS i ApC presenten unes divergències ja per sí mateixes de difícil conciliació.

El ministre Pere López va justificar que, mentre que el Govern manté que "la xifra de dèficit és de 100 milions d'euros per al 2011", el president d'ApC, Eusebi Nomen, defensa aferrissadament que el forat és de 300 milions. López no va amagar la seva disconformitat amb els plantejaments de la plataforma, que "confon calendaris i conceptes de manera greu".

L'error s'origina, segons López, des del moment en què Nomen suma els 100 milions de dèficit del pressupost 2011 amb els 100 milions en concepte d'emissió de deute públic i 100 més per fer front als pagaments de les obres dels Dos Valires i el desviament lauredià. El ministre va justificar que, en el cas de l'emissió de deute públic, aquest procés és "un refinançament" dels préstecs bancaris, "i no pas un nou dèficit" creat per l'Executiu. Aquesta visió contrasta clarament amb la de Nomen, que en sortir de la reunió va assegurar que no votarà un dèficit de 100 milions d'euros, en referència a les obres esmentades, juntament amb l'emissió de deute públic planificada pel Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT