PUBLICITAT

Els beneficiaris del subsidi d'atur augmenten un 2,7%

  • El nombre de desocupats és menor que l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una noia busca feina al Servei d'Ocupació. Foto: EL PERIÒDIC

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària al mes de juny és de 114, és a dir, un 2,7% més que al maig, quan se'n van comptabilitzar 111. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota en què també assenyala que el nombre de prestacions ha disminuït un 16,2% respecte al juny del 2013, quan se'n van registrar 136. El juny s'ha tancat amb 114 persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària. Més de la meitat de les persones que la reben, el 53,5%, corresponen a la franja d'edat que va dels 40 als 59 anys. Pel que fa al gènere, 60 són dones i 54 homes. Per nacionalitat, l'espanyola amb el 36% dels beneficiaris encapçala la llista, seguida a més distància per l'andorrana i la portuguesa, totes dues amb un 21,1%.Les dades del Servei d'Ocupació mostren que el nombre de demandants en recerca a final de mes és de 826, és a dir, un 8,7% menys que al maig, i un 19% menys que al juny del 2013. Dels 826 demandants en recerca d'un lloc de treball, el 24,2% corresponen a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 24% són treballadors no qualificats; i el 17,1% són empleats administratius.

El detall per edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d'un lloc de treball es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys. Per gènere, mentre que la quantitat de dones en millora de situació laboral és superior que la d'homes, s'observa una proporció més gran d'homes pel que fa a la recerca, amb el 58,6%. Finalment, tres nacionalitats formen el nucli gros dels demandants: els andorrans, amb un 34,7%; els espanyols, amb el 34%; i els portuguesos, amb el 13,9%.

Menys visitants / D'altra banda, el juny s'ha tancat amb l'entrada de 318.336 vehicles, el que suposa una davallada del 0,7% respecte al mateix mes de l'any anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT