PUBLICITAT

Ajuda per la integració de persones discapacitades

  • Les persones amb limitacions realitzaran treballs de gestió forestal
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alberta Batalla, Rosa Ferrer i Jesús Fierro després de signar el Convenir ahir a la tard Foto: ÀLEX LARA

En un moment de crisi com l'actual la vida es complica per tothom. Però la situació empitjora quan es tracta de persones amb discapacitats o amb un risc d'exclusió social elevat. Per aquest motiu, la signatura del Conveni del Comú d'Andorra la Vella amb la Fundació Integra representa un acord esperançador i una nova sortida dins del Principat pels que més ho necessiten.

El conveni el van signar i presentar ahir, al la Casa Comuna d'Andorra la Vella, la Cònsol Major, Rosa Ferrer, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla i el president de la Fundació Integra Pirineus i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro. El projecte inicial de la Fundació el van posar en funcionament l'any 2011 a l'Alt Urgell, i en aquest 3 anys s'ha consolidat arribant a tenir treballant, actualment, 16 persones amb discapacitats o en risc d'exclusió social. La feina que realitzen en l'àmbit de la gestió forestal consisteix, bàsicament, en «desbrossament de boscos, manteniment i l'aprofitament de la fusta per convertir-la en biomassa», tal i com va apuntat Rosa Ferrer durant l'acte.

Els primers treballadors / L'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) serà una de les més beneficiades a més d'una de les col·laboradores més actives. En el cas d'Andorra la Vella, les persones amb discapacitat que s'integraran en el programa de la Fundació Integra Pirineus seran usuaris del programa Agentas que porta la mateixa Escola Especialitzada. La Cònsol Major d'Andorra la Vella, que a més és patrona de la fundació, es va mostrar molt esperançada amb la possibilitat d'aconseguir portar a la pràctica l'activitat a tot el territori del Principat, començant per la prova pilot que es farà a Andorra la Vella.

La previsió / Ara, un cop signat el Conveni, toca portar-lo a la pràctica. De moment, una de les brigades de l'Art Urgell ja formades per la Fundació Integra Pirineus s'encarregarà d'inspeccionar el terreny i, sobretot, de formar els responsables de treball que seran els que hauran de coordinar les futures brigades.

Des de la fundació es va insistir en la importància de la figura del responsable. En aquest sentit, Ignasi Amat, membre de la fundació, va declarar que «el cap ha de tenir la vessant tècnica i l'actitud de gestió de grups amb un comportament particular».

L'objectiu és que durant la tardor ja hi hagi una brigada que comenci a desenvolupar tasques de manteniment forestal i que una primera grup andorrà agafi el relleu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT