PUBLICITAT

El SAAS pagarà 1.500 € al dia pel transport que no assumeix Bombers

  • Hospital i empresa inicien les negociacions sobre el futur de la plantilla
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una ambulància de servei durant un accident laboral. Foto: TONY LARA

El Consell Directiu del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), va adjudicar ahir el concurs per a la gestió de tots aquells serveis de transport sanitari que no assumirà Bombers, en el marc de la reestructuració del model impulsada pel Ministeri de Salut. L'adjudicatària és Ambulàncies del Pirineu, una de les dues empreses que fins ara s'encarregava de tot el transport sanitari, juntament amb l'altra empresa privada, Ambulàncies de Les Valls. També ahir van transcendir els detalls del nou acord: s'estableix un forfet diari mix de disponibilitat de servei. És a dir, un pagament diari per tenir a disposició del SAAS les ambulàncies. Aquest forfet tindrà un cost de 1.500 euros diaris en temporada alta, i de 1.150 en temporada baixa.

A banda d'aquest preu fix, el SAAS haurà d'abonar 75 euros a l'empresa per cada transport intern efectuat. Ens referim a serveis interns no programats i no urgents, és a dir, entre centres sanitaris, entre centres sanitaris i sociosanitaris, o bé de domicili a centre sanitari. El transport que assumeix el Cos de Bombers és l'urgent no medicalitzat.

Per tant, i fent uns càlculs aproximatius, el cost d'aquesta gestió externa superarà el mig milió d'euros l'any. Val a dir que, segons els càlculs del Ministeri de Salut, el nou model permet un estalvi de vora un milió d'euros. La nova gestió s'iniciarà l'1 de setembre.

NEGOCIACIONS PER LA PLANTILLA / D'altra banda, el SAAS també va informar que ara s'inicien les negociacions amb l'empresa sobre el futur de la plantilla. En principi no hi haurà acomiadaments. A més, i segons el conveni inicial, el personal que sobri serà reubicat dins del SAAS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT