PUBLICITAT

El 10% de la recaptació de l'Sdadv es destinarà a promoure la cultura

  • La societat rep l'aval de la Gisac per iniciar la gestió d'un repertori musical
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una assemblea recent de l'Sdadv Foto: ÀLEX LARA

La Societat de gestió col·lectiva de Drets d'Autor i Drets Veïns del Principat d'Andorra (Sdadv), destinarà el 10% de la recaptació a promoure la cultura a Andorra mitjançant ajudes econòmiques als actors culturals del país que siguin membres de l'entitat. Aquesta va ser una de les decisions que es va prendre dilluns al vespre, durant l'assemblea general que van celebrar a l'edifici del Prat del Rull.

A banda d'aprovar el punt referent a les ajudes econòmiques que es destinaran a la promoció cultural del Principat, destinant-hi el 10% de la recaptació, l'assemblea també va servir per aprovar l'avantprojecte de pressupost 2015, en què es preveu un increment d'ingressos per l'assoliment d'acords amb nous usuaris del repertori de l'Sdadv. Cal recordar que darrerament la societat es troba en negociacions amb la Unió Hotelera, per tal d'establir les tarifes a pagar pels hotels pels actes de comunicació pública de canals de televisió mitjançant els aparells instal·lats a les habitacions, sales comunes, cafeteries i restaurants. A més, l'Sdadv també s'ha reunit amb els comuns per analitzar totes les activitats que organitzen que puguin estar supeditades al pagament d'un cànon per drets, com poden ser concerts de festa major.

D'altra banda, un altre dels punts tractats a l'assemblea de dilluns va ser la convocatòria d'un concurs públic nacional per a l'externalització de la gestió administrativa de determinats usuaris del repertori de l'Sdadv. Fins ara ja s'hi han presentat quatre empreses i el 24 de juliol és la data límit per presentar les propostes.

Aval internacional / Durant l'assemblea també es va informar que l'entitat ha estat acceptada com a membre provisional de la Cisac, la confederació internacional de societat d'autors, que ha validat la feina feta per l'Sdadv i l'avala per iniciar la gestió d'un repertori musical.

Finalment, l'Sdadv té previst iniciar a l'octubre xerrades informatives sobre qüestions legals d'interès per a cada sector cultural, a més d'oferir un servei d'orientació legal per als seus membres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT