PUBLICITAT

L'aigua trenca el paviment de la carretera de l'Obac

  • Una canonada cedeix després del fort xàfec d'ahir a la tarda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La calçada de la carretera de l'Obac malmesa pel trencament de la canonada, ahir Foto: ÀLEX LARA

El trencament d'una canonada a la carretera de l'Obac a l'alçada de la cruïlla amb el carrer Ciutat de Sabadell ahir a la tarda, va provocar l'aixecament del paviment, per a la qual cosa es va interrompre la circulació a tres quarts de vuit del vespre. Des del comú d'Escaldes-Engordany es va assenyalar que no se sabrien les causes de l'incident fins que no s'aixequés el paviment i es localitzés la fuita, però tot apunta que la forta pluja que va caure l'hauria provocat. Com que la calçada es va aixecar uns 20 centímetres i presentava un paviment força irregular es va procedir al tancament de la carretaera. D'altra banda, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicat a l'ANA que tot semblava indicar que «es tracta d'una canonada pluvial malmesa que s'hauria taponat o trencat amb la pressió de l'aigua». Areny va afegir que «és probable que la carretera CG2 romandrà tallada al trànsit tota la nit, mentre durin els treballs de reparació del tram».

L'incident es va produir al voltant de tres quarts de vuit del vespre, enmig d'un fort xàfec. El cap de guàrdia del Cos de Bombers, David Micó, va informar que immediatament es va tallar el trànsit en els dos sentits de la marxa, per evitar accidents. Micó va afegir que «la hipòtesi més factible és que s'hagi produït un trencament d'una canonada que portés molta pressió a causa de la pluja, ja que la zona no està dimensionada per rebre aquesta quantitat d'aigua».

Areny, que es va desplaçar a la zona juntament amb els tècnics d'Ordenament Territorial i del Comú d'Escaldes-Engordany, va indicar que «hi ha hagut dos episodis de pluja, i entre l'un i l'altre l'aigua ha parat de sortir i quan ha tornat a ploure ha tornat a pujar, per tant són canonades pluvials que estan malmeses».

Areny va explicar que és possible que la carretera estaria tallada tota la nit, ja que «ha sortit molta terra i és possible que sota el paviment hagi quedat forat». Per tant, els tècnics del COEX i del comú es disposaven a excavar tota la zona per reparar el col·lector malmès, reposar la terra i tornar a pavimentar, uns treballs que «poden anar per llarg», va afegir Areny. Mentrestant, el trànsit es va desviar pel centre d'Escaldes-Engordany o pel túnel del Pont Pla i dels Dos Valires, per als vechicles que no s'havien d'aturar a Escaldes-Engordany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT