PUBLICITAT

Els assalariats a l'abril frenen l'eufòria dels darrers mesos

  • Cauen un 0,3% i també baixa el salari mitjà, situat en els 1.988 ?
@PeriodicAND
escaldes-engordany

Periodic
Treballadors de la construcció en una obra a la via pública. Foto: TONY LARA

El nombre d'assalariats a l'abril es va situar en 35.663 persones, el que suposa una disminució del 0,3% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què se'n van comptabilitzar 35.778. Així, i després de mesos de crescudes, les quals el Govern feia servir per justificar que s'està sortint de la crisi, el mes d'abril ha moderat l'eufòria.

El que més cau és el sector de la construcció, que manté una variació a la baixa del 5,6%. Estadística també va assenyalar la davallada dels sectors agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 6,1%; hoteleria, amb el 4,5%; comerç al detall, amb el 2% i llars que ocupen personal domèstic, amb el 3%. En canvi, presenten augments significatius del nombre d'assalariats els sectors activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb 4,8% i altres activitats socials i serveis personals, amb el 4,7%.

La mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.036, amb variacions negatives del 0,9% respecte les dades dels últims dotze mesos del període anterior, mentre que amb les dades dels primers quatre mesos de l'any, la variació és gairebé nul·la.

MENYS MASSA SALARIAL / Pel que fa a la massa salarial, a l'abril es va situar en 70,9 milions d'euros, el que es tradueix en un 3,4% menys que en l'any anterior.

Finalment, i respecte al salari mitjà, es va situar en 1.988 euros a l'abril, el que suposa un descens del 3,1% respecte al mateix mes de l'any anterior.

D'acord amb les dades dels dotze últims mesos, el salari mitjà s'ha situat en els 1.999,20 euros, amb una variació negativa del 0,9%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT