PUBLICITAT

La Val d'Aran sense internet ni tecnologia 3G

  • 3.000 afectats per un possible tall en un cable de fibra òptica
EL PERIÒDIC
VIELHA

Periodic
Imatge de la Val d'Aran Foto: EL PERIÒDIC

Part de la Val d'Aran està sense connexió a Internet i parcialment sense accés a la tecnologia 3G des de diumenge al vespre. Segons va explicar l'alcalde de Vielha e Mijaran, Àlex Moga, tot apunta a què l'avaria es deu al tall d'un cable de fibra òptica per part d'una excavadora entre la boca sud del túnel de Vielha i el Pont de Suert. El problema, que afectava a 3.000 línies de telefonia mòbil i fixa dels veïns de Vielha, Les i Naut Aran, es va poder solucionar, però segueix sense ser possible la connexió a internet i continuen els problemes amb la tecnologia 3G.

Segons l'alcalde de Vielha, els talls es produeixen de forma reiterada i va voler plasmar el malestar en el sector turístic de la Val, el més afectat pels problemes. Moga va denunciar la «inestabilitat del sistema» i va afegir que des de l'Ajuntament estudiaran presentar una demanda a la companyia.També va assegurar que són freqüents els problemes del servei i va lamentar que no es puguin portar a terme operacions com el cobrament per targeta de crèdit.

l'avaria/ L'incident es va registrar diumenge passat a les vuit i vint minuts del vespre. Al cap de poc, es va restablir la telefonia mòbil però no la fixa ni l'Internet. Més tard, a les 3 de la matinada es va recuperar la telefonia fixa, però encara manca l'accés a Internet i parcialment el 3G.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT