PUBLICITAT

Un homenatge amb Carisma

  • En només tres anys i mig l'entitat ha recollit 50.000 euros i els ha entregat a projectes socials
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

La Massana ha volgut reconèixer la important tasca que realitza l'Associació benèfica Carisma, atorgant-li el premi Homenatge a la Ciutadania. Ahir al migdia es va fer efectiva l'entrega del guardó commemoratiu i es va descobrir la placa que en dóna testimoni, coincidint amb els actes festius del Roser de la Massana. Amb aquest, ja són cinc anys consecutius els que la parròquia atorga aquesta distinció a una persona o entitat, en reconeixement a la tasca realitzada en favor de la societat. I són cinc les plaques exposades a la plaça de la Ciutadania.

El premi va néixer fa cinc anys amb l'objectiu, en paraules del cònsol major de la parròquia, David Baró, durant l'acte d'homenatge d'ahir, «de guardonar la feina altruista i la solidaritat» de persones i entitats de la parròquia. En aquest sentit, va assegurar que Carisma es mereix aquest reconeixement «per la seva feina voluntària i altruista».

Baró també va remarcar la importància de la botiga de segona mà que regenta l'associació, on «el que fan és recuperar objectes, els netegen i així els poden reutilitzar persones que no tenen recursos». El cònsol major va destacar que en només tres anys i mig «han pogut recollir ja 50.000 euros i entregar-los a projectes socials del país».

Per la seva banda, la integrant de Carisma encarregada de recollir el guardó (obra de l'artista Jordi Casamajor), Marjaliisa Zandaza, va assegurar que rebre aquest premi «ha estat una sorpresa», i va manifestar que és «un reconeixement de la nostra feina». Zandaza va afegir a l'ANA que aquest guardó també reconeix que «d'una manera o una altra tenim cura del medi ambient, ja que es reutilitzen i reciclen coses i la gent ja no llença tantes coses al carrer com abans». «Tots nosaltres hem de fer alguna cosa per deixar un món millor als nostres fills», va afegir.

Zandaza va celebrar que, «la botiga va començar tímidament, però hem anat augmentant i millorant cada any, i ja hi ha molta gent que ens porta coses, i també gent que ens ve a comprar».

Les candidatures per optar a aquest premi són populars, és a dir, les presenten els mateixos ciutadans. Amb tot, el nom de Carisma ja figura a la plaça al costat dels altres quatre guardonats: Dolors Ribes, Josep Serra, Antoni Areny i Manel Ribas.

Després de l'entrega del premi hi ha hagut una gran exhibició de totes les seccions de l'Esbart Valls del Nord, que han convidat a les autoritats a demostrar les seves habilitats en la dansa final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT