PUBLICITAT

Les obres a la part alta permeten acabar amb un retard «de 30 anys»

  • Obre al trànsit l'avinguda, tancada 2 mesos per treballs de canalització, millora de voreres i pavimentació
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra, una foto de l'any 2001de l'avinguda Carlemany, part alta, plena de vehicles. A la dreta, la mateixa avinguda ara remodelada i a punt per a la seva obertura, ahir Foto: tony lara // àlex lara

Aquesta matinada, i després de mes de dos mesos tallada, ha reobert al trànsit l'avinguda Carlemany, en la seva part alta. Unes obres entre la plaça de Santa Anna i la plaça dels Safarejos havien mantingut restringit l'accés de vehicles i també havien causat importants molèsties a veïns i comerciants de la zona. Però el patir ha valgut la pena, al parer dels cònsols escaldencs, Trini Marín i Marc Calvet. A banda dels treballs de canalització que calia fer, s'ha embellit la zona, amb noves voravies, neteja de façanes i pavimenació de la via, accions que han permès modernitzar una zona que patia «un decalatge de 30 anys», va assegurar Calvet.

Un decalatge sobretot en comparació amb la zona central i baixa de Carlemany, afavorida pel seu tancament al trànsit i darreres obres d'embelliment. El Comú vol potenciar ara aquesta part alta, i per això hi ha destinat mig milió d'euros i s'ha arriscat a mantenir permanentment tancada una entrada a la parròquia que absorbeix diàriament 2.000 vehicles, la majoria provinents d'Encamp i de procedència andorrana, va explicar Calvet. De fet han estat molt repetitives les congestions de trànsit a la CG2 venint d'Encamp, sobretot a primera hora del matí.

Per la seva part, Marín, que va agrair a veïns i comerciants la seva paciència, va reconèixer que aquesta zona «necessitava un canvi radical». A més, aquest era l'únic tram de la principal avinguda comercial escaldenca que encara no havia renovat les seves voravies.

La corporació va decidir avançar les obres (tenia previst iniciar-les l'any vinent), degut a la decisió del Govern de posposar fins aquest mes de setembre l'inici dels treballs de la rotonda a la carretera de l'Obac, a l'alçada del carrer Ciutat de Sabadell. Un cop es concreti aquesta rotonda, «tindrem els tres accessos a Escaldes en perfecte estat», va assegurar el cònsol menor.

Falta els fanals / Amb la reobertura al trànsit (una setmana més tard a causa de les darreres pluges), només quedarà finalitzar les millores de les voravies i la col·locació dels fanals, uns treballs que es faran durant aquest juliol i que, en cap cas, comportaran nous talls al trànsit. El que ja està del tot enllestit és tota l'obra de canalització de les aigües pluvials, potables i termals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT