PUBLICITAT

Foment licitarà les rotondes de Castellciutat i Montferrer

  • Després d'anys de reivindicacions dels veïns el compromís arriba
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La N-260 al seu pas per la localitat de Castellciutat Foto:TONY LARA

El director general de carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, va comunicar aquesta setmana a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que Foment licitarà aquest any les obres de les rotondes de Castellciutat, a la Seu d'Urgell, i de Montferrer. Batalla va traslladar el compromís d'Urrecho a l'alcalde de Montferrer i Castellbò, Jordi Calvet. L'anunci arriba, en el cas de la Seu, després d'anys de reivindicació per part del consistori i dels veïns del municipi, especialment de Castellciutat.

L'alcalde de la Seu es va comprometre a fer el seguiment intens i constant del projecte «perquè es faci realitat al més aviat possible». Batalla, ha fet gestions diverses durant anys per aconseguir que el Ministeri construís aquestes rotondes. La darrera de les gestions la va fer directament prop de la ministra Pastor, aprofitant la trobada empresarial del Pirineu a la Seu. Batalla va manifestar que «sembla que aquesta vegada el compromís de Fomento és ferm i si aquest any es liciten les obres en pocs mesos veurem les rotondes construïdes i en funcionament, cosa fonamental per a la millora de la seguretat de la N–260 al seu pas per la Seu i Castellciutat». Batalla també va valorar positivament l'anunci del Ministeri per licitar durant el 2014 les obres de la rotonda de Montferrer. El projecte de Fomento inclou una rotonda davant de Castellciutat i una altra davant el polígon de Lleteries. Les obres també contemplen la construcció d'una vorera de rotonda a rotonda i fins al pont del Valira. A més a més, està previst fer un mirador sobre la vall de la Seu en un punt entre les dues rotondes. El pressupost dels treballs ascendeix a un milió dos-cents mil euros.

Punts negres / Tant la cruïlla de Castellciutat, com la cruïlla amb els embrancaments de Montferrer i Castellbó, són punts negres del tram de la N-260 entre Adrall i la Seu d'Urgell, on l'accidentalitat és elevada però sobretot molt mortífera. Per això els veïns de Montferrer i Castellbó van formar una plataforma per reclamar una solució. A l'abril passat, en una visita a la companyia de la Guàrdia Civil de la Seu, la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va anunciar l'inici de la redacció del projecte. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT