PUBLICITAT

Peñarroya, dos anys més

  • «El nostre ADN no canviarà estant a l'ACB o a altre lloc», afirma el tècnic del MoraBanc
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, Aixàs i Solana, ahir a MoraBanc on es va segellar l'acord per les dues pròximes temporades Foto: ÀLEX LARA

Amb la renovació de Joan Peñarroya com a tècnic del BC MoraBanc Andorra pels pròxims dos anys, el club andorrà inicia a partir d'ara la feina costosa de formar la plantilla. El tècnic, que va signar ahir el contracte que el vincula amb el club andorrà per completar «tres cicles de dos anys» –és al Principat des de fa quatre: dos a LEB Plata i dos a Or–, espera poder confeccionar un equip «sense objectius de mínims», segons va dir. Això és, seguint el discurs «de sempre»: «El nostre ADN no canviarà estant a l'ACB o a altre lloc».

Peñarroya va signar ahir a la seu social de MoraBanc la seva renovació per dues temporades, juntament amb el president, Gorka Aixàs, i el director general del club, Francesc Solana. «Som un projecte creïble», va manifestar Aixàs en la presentació de l'acte. «Hem vingut a l'ACB per quedar-nos molt de temps, i per fer-ho necessiten Joan Peñarroya i Francesc Solana», hi va afegir tot apel·lant a l'experiència a la màxima categoria del bàsquet espanyol dels dos acompanyants a la taula. «Teníem clar que volíem continuar», va sentenciar l'entrenador manresà.

FITXATGES / «Jo m'adaptaré i intentaré traure profit de la plantilla que tingui», va destacar l'entrenador manresà. «Hi ha molts equips per davant de nosaltres per fitxar perquè tenen més mitjans, però ens adaptarem», va dir. «L'any passat jugàvem de manera més atractiva, però la Lliga Endesa és més ordenada, més tàctica», hi va afegir parlant del seu estil de joc. Per a l'equip, Peñarroya ja ha demanat que el club renovi Marc Blanch, Thomas Schreiner i Shaun Green, i aquests ja tenen la proposta de Solana sobre la taula. «Esperem tenir alguna resposta en quatre o cinc dies», va assegurar el director general. Pel que fa a l'exblaugrana Víctor Sada, res de nou a excepció de les lloances del tècnic.

RENOVACIÓ DE XAVI LUQUE / Xavi Luque és la preferència del MoraBanc Andorra per continuar com a segon entrenador sota les ordres de Peñarroya. Així ho ha manifestat en repetides ocasions en dies anteriors Solana, però ara s'ha de buscar un tercer tècnic. Luque tindrà l'oferta en breu.

LA PRETEMPORADA COMENÇA EL 18 D'AGOST / La pretemporada de l'equip s'iniciarà el dilluns 18 d'agost. Aquesta és la intenció del club, tot i que és possible que la plantilla no sigui al complet. En tot cas, al llarg d'aquella setmana els integrants de la plantilla han de ser a ple rendiment. La primera jornada de lliga serà el 4 o 5 d'octubre, i el club demanarà jugar fora de casa per poder allargar l'estrena del renovat Poliesportiu que és en obres des d'aquesta setmana, quan ha començat a desmuntar-se les estructures que formaven el Casal de l'Esport.

PENDENTS DE LES OBRES / «Arribarem justos», va assegurar ahir Aixàs, en referència als treballs que es realitzen al Poliesportiu i que han de condicionar el pavelló i la graderia per complir amb la normativa i els 5.000 seients. Això vol dir que la pretemporada al complet es realitzarà en una pista que no serà on jugarà l'equip. Llavors el Joan Alay serà la seu dels entrenaments. «Serà una pretemporada atípica, no és ideal», va dir Peñarroya, «però ens haurem d'adaptar». «Sé que hi ha predisposició perquè l'equip entreni en les millors condicions», hi va afegir.

HORARIS DE PARTITS / El MoraBanc jugarà dissabte a la tarda o diumenge, ja sigui al matí o a la tarda. Els partits de divendres a les 21.00h ja són història. Cada jornada serà diferent, sempre depenent dels compromisos amb les retransmissions televisives.

CAMPANYA D'ABONATS / Aixàs va anunciar que el club treballa per la campanya de captació de socis en «dues tandes»: primer estarà adreçada a acollir tots aquells que vulguin formar part del club, i després s'iniciaran diferents accions, que no es van detallar, per engreixar el nombre d'associats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT