PUBLICITAT

El PS acusa Rosa Ferrer de «pactes foscos» per reduir els entorns protegits

  • López diu que el Govern fa «mal ús» dels complements de responsabilitat afegida
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer secretari del PS, Pere López. Foto: ÀLEX LARA

Un dels temes que preocupa al Partit Socialdemòcrata, i que «serà un dels nostres cavalls de batalla en les properes eleccions» és la modificació dels entorns de protecció que vol dur a terme DA –passant de 100 metres a 20 metres–, i que es votarà al Consell General el 24 de juliol.

El primer secretari del PS, Pere López, va parlar «d'un nou retrocés» provocat per aquest Govern, però propiciat pels comuns. De fet, «alguns cònsuls s'han mogut molt» perquè es fes aquest canvi, concretament, «Andorra la Vella va fer pactes foscos» durant les eleccions. A més, «és evident» que Ferrer «ha pressionat enormement al Govern», creant tensions entre aquest i el grup: «recordem que el ministre de Cultura hi estava en contra», però finalment «ha hagut de claudicar davant d'alguns cònsols, i particularment de la d'Andorra la Vella».

Aquest «interès tant desmesurat» dels consols també «suposaria un ingrés en les arques comunals», perles llicències urbanístiques i els impostos de la construcció.

López va criticar que aquesta modificació, només «per afavorir quatre projectes urbanístics que poden suposar molts diners per determinades famílies», el que es farà és «desprotegir el nostre patrimoni cultural per sempre». Una modificació que és «molt rellevat i trascendent» i que s'està portant «gairebé d'amagat».

Complements de responsabilitat/López va dir ahir que el Govern està utilitzant els complements de responsabilitat afegida (CRA) «d'una manera que no correspon», ja que haurien de suposar com a molt un percentatge del 10% o del 15% del salari i en canvi estan superant «el 120% o el 130%», i va afegir que «escapa de tota lògica que un CRA sigui més elevat que el salari de la persona que el percep». El primer secretari del partit va dir que es tracta d'una «mala gestió econòmica», ja que per una banda «el Govern demana esforços i sacrificis, i després apareixen aquets desequilibris». López també va dir que en el Govern del PS no hi havia el mateix volum de CRA i que en cap cas, d'una quantitat de 4.161 euros com és el del director general de Tributs i Fronteres. De fet, en el cas concret del director de Fronteres i Tributs, López creu que s'hauria d'haver convocat una plaça i atorgar-li la quantia que correspongués, però no fer-ho a través d'un complement. A més, opina que 7.009 euros és una quantitat massa elevada per a un director de la funció pública, que «fa mal als ulls» i que cap directiu de l'Administració hauria de cobrar més que el cap de Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT