PUBLICITAT

Misteriós cas d'abús sexual

  • Una dona és acusada de tocaments continuats al seu nebot H A mig judici, i sense donar cap mena d'explicació, el batlle decideix suspendre la vista
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Policies entren a la Batllia Foto: TONY LARA

Per posar-nos en situació, són les 15.30 del migdia d'ahir. Fa gairebé dues hores que el Tribunal de Corts (amb acusada, advocat i fiscal inclosos, i fins i tot amb el Fiscal General, Alfons Alberca, que s'hi incorpora a última hora), estan tancats a una de les sales de la Batllia. A fora, diversos testimonis esperen, (o desesperen) el seu torn. Però aquest torn no arribarà mai. Sense donar explicacions de cap mena, al·ludint a «qüestions tècniques», surt el tribunal i informa que el judici «s'ha suspès». Sine die. Sense més.

Els testimonis, familiars, pèrits, no ho entenen. És un cas complicat, amb molta barreja de sentiments i possiblement ha estat difícil per a molts testimonis assistir a la vista. Es tracta d'un judici a una dona, de mitjana edat, acusada d'abusar sexualment del seu nebot, a qui cuidava perquè els seus pares no se'n feien càrrec, segons va assegurar l'acusada. Aquest nen es va criar amb els seus tiets durant bona part del temps, sobretot durant l'estiu del 2010 perquè la seva mare era a Barcelona cuidant un familiar malalt.

«Quan venia a casa meva menjava en condicions, venia brut i el posava a la dutxa», va explicar l'acusada, que també va assegurar que la mare del nen «era una persona conflictiva i em tractava malament».

No va quedar massa clar ahir durant la vista el perquè de tanta rancúnia, tant per part d'una com de l'altra, però segons es va donar a entendre per les explicacions de l'acusada (la mare del nen no va arribar a declarar ja que ho havia de fer després de la misteriosa suspensió), es tractava d'un tema de diners i d'herències.

Però malgrat les desavinences, el nen el seguia cuidant durant llargues èpoques la seva tieta (l'acusada) i el seu tiet (que ahir tampoc va arribar a declarar).

Fins que la cosa va acabar explotant. El gener del 2011, la mare va veure que l'infant (uns sis anys llavors), s'estava tocant els genitals. I el nen li va dir «això m'ho fa la tieta». Aquesta és la versió de la mare del nen, que ahir va fer pública la fiscalia. I va decidir denunciar els fets, acusant la dona d'un delicte continuat d'abusos sexuals sobre menors.

Però la dona nega els fets. Rotundament. El nen «té el cap menjat» per la seva mare, «a qui tothom li té por», va assegurar l'acusada. Aquest infant, que ahir va testimoniar a porta tancada (i poc abans que el tribunal estigués més d'una hora deliberant), assegura que sí que li tocava els genitals, sobretot a les nits, ja que dormien junts. L'acusada i el menor en una habitació, i el marit d'aquesta (i tiet del nen), en una altra. Que dormissin junts sí que ho va reconèixer l'acusada, «perquè tenia pors», va justificar.

I fins aquí el cas. Res més. Silenci absolut. Ni quan ni com continuarà. L'únic que es va comunicar és que la mare del nen no haurà de declarar. Només el tribunal, la policia i l'acusada saben què va passar durant aquelles llargues dues hores a la sala.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT