PUBLICITAT

L'artista plàstica Hedva Ser plantarà a l'Art Camp un Arbre per la Pau

  • Una trentena d'artistes participaran a la trobada, entre el 4 i el 24 de juliol
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Imatge de la 3a edició de la trobada internacional d'artistes que organitza la CNAU, que va tenir lloc el 2012 Foto: TONY LARA

La quarta edició de l'Art Camp es dedicarà a l'apropament de les cultures i comptarà amb la visita de la directora general de la Unesco, Irina Bokova. Aquesta trobada internacional, que se celebrarà a Ordino del 14 al 24 de juliol, agruparà una trentena d'artistes de països d'arreu del món. L'esdeveniment servirà, a més, per inaugurar el sisè dels set arbres de la pau que hi ha repartits pel món, i que s'ubicarà a Casa Rossell d'Ordino. Tot i que s'ha retallat el nombre de dies de la trobada, el seu comissari, Faust Campamà, ha assegurat que s'ha pogut «condensar tot». Els detalls de tot plegat s'han donat a conèixer ahir en una roda de premsa als mateixos jardins de Casa Rossell, informa l'ANA.

Ordino acollirà entre el 14 i el 24 de juliol la quarta edició de l'Art Camp. La trobada internacional d'artistes l'organitza la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco i enguany comptarà amb la presència de la mateixa directora general de la Unesco, Irina Bokova. La temàtica central d'aquesta quarta edició de l'Art Camp serà l'apropament de les cultures, que tal com va explicar Campamà, «és el leitmotiv del Decenni Internacional de la Unesco». Aquesta quarta trobada comptarà amb la presència d'una trentena d'artistes vinguts de països dels cinc continents. Tal com ha explicat Campamà, «a banda de conèixer-se i intercanviar experiències», els artistes treballaran junts diàriament. La seva obra es podrà veure a la sala polivalent del Centre Esportiu d'Ordino, «on la gent podrà conèixer el treball dels artistes i, fins i tot, veure com van evolucionant al llarg dels dies que dura l'Art Camp». A més d'això, als artistes convidats també se'ls donarà a conèixer el país, i se'ls farà interaccionar amb els nens d'Ordino, entre d'altres activitats. A més, cada tarda es realitzaran unes vetllades multiculturals en què els artistes s'agruparan per regions del món i faran presentacions temàtiques de diversos àmbits, des de la música fins a la gastronomia. Els organitzadors van destacar que bona part dels artistes convidats enguany vénen de països que no havien participat abans en l'esdeveniment. Pel que fa a Andorra, el país estarà representat per dues artistes: Lluïsa Casas i Judit Rodrigo.

El secretari general de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Jean-Michel Armengol, ha explicat que l'Art Camp pretén ser «un lloc de diàleg i d'intercanvis entre cultures». A més, ha destacat que la trobada d'enguany comptarà amb la visita de la directora general de la Unesco, Irina Bokova, que el dia 21 de juliol coneixerà de primera mà la trobada i les obres dels artistes participants. Armengol ha destacat que «serà la primera vegada que ens ve a visitar un director general a l'ArtCamp», i ha afegit que amb motiu d'aquesta visita s'inaugurarà l'escultura de l'arbre de la pau, que s'ubicarà a la Casa Rossell d'Ordino. A tot el món només n'hi ha set, i una d'elles romandrà permanentment a la parròquia ordinenca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT