PUBLICITAT

El Govern porta a la Justícia una botiga andorrana de venda 'online'

  • Ha acumulat 16 denúncies els darrers dos mesos i no té permisos per operar, però segueix oberta
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, durant una roda de premsa recent posterior al Consell de Ministres Foto: ÀLEX LARA

El Govern està disposat a que «no es malmeti el nom d'Andorra» dins del sector de la venda de productes per internet. L'Executiu està fent esforços perquè Andorra es converteixi «en una plataforma de comerç electrònic», va justificar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, i precisament per aquest motiu han decidit emprendre accions legals contra una empresa andorrana dedicada a la venda de productes per internet, sobretot relacionats amb l'electrònica. El motiu: en més d'una vintena de casos no ha enviat o lliurat el producte que el client els ha sol·licitat, previ pagament online. Però encara més. Arrel de la investigació duta a terme per la Unitat de Comerç i de Consum, s'ha destapat també que aquesta empresa «no gaudeix dels permisos administratius» per poder exercir l'activitat.

Segons va explicar Cinca, es tracta d'una empresa del país que els darrers mesos havia acumulat un important volum de denúncies. En concret, 19 entre els mesos de febrer, març i abril. Arran dels fets, l'Executiu, a través del Servei d'Atenció al Consumidor, va fer de mediador entre denunciant i l'empresa, i les denúncies es van «resoldre favorablement». És a dir, finalment es va lliurar el producte al comprador. Tot i que tard.

Però les darrers setmanes s'han tornat a repetir els fets, i les denúncies. En total, 16 durant maig i juny, va explicar Cinca. Denúncies provinents del Principat però també de l'estranger. L'import total defraudat estaria al voltant dels 10.300 euros.

És per aquest motiu que finalment el Govern s'ha vist obligat a portar els fets a la Fiscalia perquè determini si l'empresa està cometent delicte.

La web segueix activa i sense alerta / El ministre portaveu, que va rebutjar dir el nom de l'empresa, va explicar que, en paral·lel al procés judicial, s'ha procedit a l'obertura d'un expedient administratiu sancionador per infracció a la Llei del Comerç. En concret, per exercir sense tenir l'autorització pertinent per aquest tipus d'activitat.

Però cap de les dues accions, ni l'expedient ni la tramitació del procés a la Justícia, impedeix, almenys de moment, que aquesta pàgina web (de renom i que té un important volum de negoci) segueixi activa i operant sense cap advertència per al consumidor. És a dir, avui mateix qualsevol persona pot comprar-hi un producte. Això si, el Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres demanar a la Justícia l'establiment d'una mesura cautelar que impedeixi l'accés a aquest domini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT