PUBLICITAT

La resposta del Govern no apaivaga els policies

  • Els sindicats es neguen a fer les reunions amb el ministre Cinca
JOAN RAMO BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Tot i la insistència del Govern en voler aclarir que la reforma de les pensions té una lectura catastrofista i que no és tan dolenta per als agents de la Policia, els sindicats SIPA i CFPA van tornar a expressar ahir el seu malestar a través d'un comunicat, on asseguren que malgrat que el ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, digui que els funcionaris del cos que hagin fet els 20 anys de servei mantenen els seus drets, «els sindicats de la Policia entenen que tal i com està redactat el projecte de llei, no s'entén d'aquesta manera ja que, igual que la majoria del document, no està clar i resta a la lliure interpretació del lector».

Vénen a ser els mateixos arguments que va publicar EL PERIÒDIC dimarts, i que van ser objecte d'unes precisions per part de l'Executiu. La nota firmada pels dos sindicats recorden que «durant l'any 2013, el SIPA va enviar al ministre Cinca vint punts de neguits que el cos de Policia tenia referent a l'esborrany de projecte de llei de les jubilacions i que a dia d'avui, encara seguim esperant la seva resposta».

Aquest paràgraf té la seva importació. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, dimarts el director Jordi Moreno va convocar els representants sindicals per demanar-li que convoquessin reunions sectorials per recollir els dubtes dels agents, però SIPA i CFPA s'hi van negar després de constatar «que no es tractava de fer una negociació, per tant que sigui la mateixa Policia que ho organitzi». També, segons fonts sindicals, Moreno va parlar dimarts al matí amb Cinca, i segons les mateixes fonts el ministre «va admetre que potser no havia observat la situació dels que porten 20 anys tal i com nosaltres la veiem, i va comentar que potser s'hauria de fer algun canvi».

Segons els sindicats, els seus advocats interpreten que amb la reforma els policies que hagin arribat a meritar 20 anys de servei «jubilar-se als 55 serà amb condicions dolentes, i hauran d'esperar-se als 60».

les formes / D'altra banda, en el comunicat SIPA i CFPA lamenten «les maneres en que s'està duent a terme des del Govern el tema de les jubilacions dels funcionaris, i no entenem que, ara que s'ha entrat el projecte de llei a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència, el ministre Cinca vulgui dialogar i aclarir dubtes als funcionaris de Policia».

També es queixen «que no s'hagi garantit el principi de seguretat jurídica (article 3.2 Constitució), el dret de llibertat sindical (article 18 de la Constitució) i la Llei del Cos de Policia, en el procés que s'ha emprat per entrar el projecte de la llei a tràmit parlamentari i tampoc entenem per quin motiu i amb quina justificació s'ha fet amb caràcter d'urgència».

Com ja s'havia anunciat els dos organismes sindicals insisteixen en què estudien interposar les accions judicials «que s'escaiguin».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT