PUBLICITAT

Cinca defensa els drets adquirits dels policies a punt de prejubilació

  • Espot demana a la direcció els neguits dels agents per fer una reunió informativa i «aclarir els dubtes»
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Moreno en una reunió, el maig passat Foto: ÀLEX LARA

El Govern va respondre ahir els neguits del policies davant el projecte de llei a tràmit parlamentari que reforma les pensions dels funcionaris, i ho va fer a través d'un comunicat en el qual deixa constància de forma contundent que el text legislatiu no retoca les condicions de prejubilació d'aquells agents que han meritat més de 20 anys: «En els cossos especials la jubilació obligatòria als 60 anys d'edat comportarà una compensació a percebre pel funcionari o agent de l'administració de caràcter indefinit fins als 65 anys d'edat que anirà a càrrec del Govern i consistirà en el 60% del darrer salari percebut, prenent com a base de càlcul els conceptes salarials de base retributiva complement de lloc, complement de millora, complement d'antiguitat, complement personal d'antiguitat, complement d'absorció, complement específic i complement de funcions permanents».

Davant l'amenaça dels policies de que el projecte pot comportar una allau de prejubilacions abans de que entri en vigor, l'Executiu constata que en el paràgraf anterior contempla que en ser obligatòria la jubilació als 60 anys, moment en què la llei de la CASS no ho preveu, és el Govern qui es fa càrrec de l'import de la pensió de jubilació pels mateixos conceptes retributius que en l'actualitat. I Afegeix: «També es fa càrrec de les cotitzacions corresponents. El Govern s'obliga a fer front (i fora del pla de pensions) al pagament de la pensió que correspongui i cotitza a la CASS el que correspon. Per tant, els treballadors en aquesta situació continuen acumulant punts». Aquesta era una qüestió que plantejava molts dubtes, doncs una part del col·lectiu argumenta que hi ha punts que són massa interpretatius.

No obstant això, el Govern insisteix en aclarari altres possibles casos. En la Disposició addicional es contempla un cas específic i que només es dóna a la Policia. Són els agents que van entrar abans del 2004 i que a l'entrada en vigor de la llei encara no tenen 20 anys d'antiguitat. Persones a les que se'ls ha retingut del seu salari mensual un 2% per destinar-lo a la seva jubilació. El Govern, diu la nota, «s'obliga a fer una aportació individualitzada i al seu càrrec d'aquest import retingut des de l'entrada al cos fins l'entrada en vigor de la llei i amb un rendiment del 3,5%». Pel que fa a les persones que a l'entrada en vigor de la llei ja tinguin oberts els drets, és a dir que es podrien acollir en aquell moment a la jubilació voluntària, el projecte, segons el Govern, preveu que se'ls respecten els drets fins el moment en què els vulguin exercir, «això sí, congelats (la prestació) al percentatge del moment d'entrada en vigor de la llei».

Tot i això, dins del cos existeix malestar. El ministre d'Interior, Xavier Espot, va explicar ahir que ha parlat amb el director, Jordi Moreno, perquè reculli els neguits dels agents i poder així fer una sessió informativa amb Jordi Cinca. Espot va reconèixer que «el director em va traslladar neguits sobre articles del text que tenen dubtes, i aquests seran traslladats al ministre de la Funció Pública perquè decideixi el més oportú».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT