PUBLICITAT

Un Tribunal de Comptes ignorat

  • Des de fa 14 anys que els informes de l'organisme avisen que no s'aprovisiona el fons per a jubilacions
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nomen al Consell, el 2010. Foto: TONY LARA

El Tribunal de Comptes porta 14 anys renyant els governs i demanant que aprovisioni el fons de la Policia on els agents han estat cotitzant un 2% del sou durant anys i que s'han trobat que està buit, ja que els diners s'han esfumat. La petició d'aquest organisme, però, ha quedat en paper mullat fins el punt que hi ha qui es qüestiona de què serveix un Tribunal de Comptes que és ignorat per les administracions que fan cas omís a les seves recomanacions. El juny del 2010, al Consell General, el líder d'ApC, Eusebi Nomen, demanava al Govern que «elabori o posi al dia, els estudis actuarials que permetin determinar objectivament l'import dels compromisos que es deriven de les seves obligacions o garanties relatives a pensions o altres prestacions; A partir del resultat d'aquests estudis actuarials reconeguin les provisions i altres assentaments per reflectir comptablement les seves obligacions i garanties contretes per a aquests conceptes». La proposta va ser debatuda en la sessió del Consell General de 30 de juny del 2010 i va ser aprovada amb el suport del PS, aleshores en el Govern amb minoria. Daniel Armengol, conseller de Coalició Reformista –i actual vicepresident de DA– va defensar que «si s'aprovisionen els recursos futurs avui difícilment ens podran deixar més els recursos a curt termini».

PS i ApC hi van votar a favor i CR s'hi va abstenir. El problema d'ara hi era allà, fa quatre anys, i 14 que el Tribunal del Comptes insisteix. El Consell General va fer un petit pas i el Govern socialdemòcrata va reconèixer els diners que es devien al fons de pensions.

Caixa buida

La patata calenta li ha arribat fins a Jordi Cinca i l'Executiu taronja de DA, que va haver d'admetre que la caixa estava buida. La proposta del ministre, tal i com va explicar el 31 de juny, és que si «un policia té acumulats 10.000 euros, són 10.000 euros que li rendiran des del primer dia» en el nou pla de jubilació que ha dissenyat el ministeri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT