PUBLICITAT

Molas substituirà Viver com a representant del Consell al TC

  • Els tres grups parlamentaris han consensuat l'elecció i dilluns van rebre la contesta positiva
JOAN RAMON BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Isidre Molas, en una foto recent Foto: TONY LARA

Els tres grups parlamentaris esperaven el sí i la resposta afirmativa va arribar dilluns a la nit. Isidre Molas ha acceptat ser un dels dos representants del Consell General al Tribunal Constitucional en substitució de Carles Viver.

El nomenament del magistrat Viver no va estar exempt de polèmica, ja que el Consell General no va poder elegir el representant de la cambra, perquè el candidat que proposava el Partit Socialdemòcrata, l'advocat Miquel Àngel Canturri, i la candidata del PLA, la fiscal Maria Assumpta Pujol, van empatar a 14 vots.

L'elecció de Molas ha estat consensuada pels tres grups des de fa dos mesos, i únicament estaven a l'espera que el jurista català donés la seva resposta.

Assessor de la Mitra / Moles coneix bé la Constitució andorrana, ja que va ser assessor de la Mitra durant el procés constituent. És tracta d'un dirigent històric del PSC que va ser vicepresident del parlament català. El futur membre del TC és llicenciat en dret a Barcelona (1963) i catedràtic i cap del departament de ciència política a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb la seva tesi doctoral, Lliga Catalana (1972), ha estat l'iniciador dels moderns estudis sobre els partits polítics a Catalunya en la seva dimensió històrica. És impulsor d'un equip investigador sobre temes electorals. Ha traduït llibres, i ha publicat diversos articles sobre temes de ciència política.

Militant del moviment socialista clandestí sota el franquisme, ha estat diputat i vicepresident segon del Parlament de Catalunya a les legislatures del 1980 i el 1984, i des del 1985 president de la federació de Barcelona del Partit dels Socialistes de Catalunya.

En les eleccions del 2000 va ser elegit senador per l'Entesa Catalana de Progrés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT