PUBLICITAT

Els Voluntaris per la Natura faran el projecte de final de curs a l'EENSM

  • Acord entre el comú i el centre per ajudar a millorar els espais verds
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Baró conversa amb usuaris de l'EENSM, ahir al centre Foto: ÀLEX LARA

El Comú de la Massana i l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) han arribat a un acord per tal que, de cara a l'any que ve, els alumnes del programa de Voluntaris per la Natura ajudin als usuaris de l'EENSM a millorar els espais verds del centre. L'objectiu, tal com va explicar ahir el cònsol major massanenc, David Baró, és «fer un projecte d'integració» entre tots els usuaris del centre i també del cos massanenc. Des que es va crear fa dos anys, el programa de Voluntaris per la Natura consta de dos projectes de final de curs de millora de l'entorn natural. Fins ara sempre s'havien fet a la Massana, però en la propera edició, un d'ells consistirà en fer un seguit de millores als espais verds de l'EENSM. Tot plegat es va donar a conèixer ahir al matí, durant la visita institucional que va fer Baró a l'escola, acompanyat de la consellera de Medi Ambient, Jael Pozo.

Els Voluntaris per la Natura començaran a treballar a l'EENSM la primavera vinent. L'objectiu, tal com va explicar Baró, és assolir un projecte que permeti als voluntaris massanencs «aplicar els coneixements» assolits durant el curs i que això reverteixi en una millora a l'escola. A banda, aquesta col·laboració també preveu que alguns usuaris de l'escola participin en les tasques de millora de les zones verdes.

El projecte de Voluntaris per la Natura ha permès arreglar diferents espais naturals de la parròquia massanenca. L'any que ve, se n'arreglarà només un, ja que l'altre projecte es durà a terme al voltant del mes d'abril, a les instal·lacions de l'EENSM.

Des de l'escola, el membre de la junta rectora, David Claverol, va agrair la col·laboració del Comú de la Massana i va remarcar que el fet de refer el jardí suposarà «un benefici tant per als voluntaris de la Massana com per als nostres usuaris». En aquest sentit, va assenyalar que aquesta millora beneficiarà tots els usuaris del centre. Tot i que encara no s'ha definit quants hi participaran, Claverol va destacar que «volem que sigui un esforç col·lectiu i que els nostres usuaris –els que puguin– hi participin i ho facin activament», va informar l'ANA.

Promoció del Comapedrosa / D'altra banda, durant la visita de Baró i Pozo a l'escola, també es va abordar la possibilitat que alumnes del taller de Xeridell elaborin alguns elements de promoció del Parc Natural del Comapedrosa. En aquest sentit, Baró va remarcar que «nosaltres estem pensant en la redefinició del marxandatge del parc, que ens agradaria potenciar» i va afegir que «ja estem fent alguna col·laboració amb l'escola a través de l'oficina de turisme i ara es podria ampliar».

Baró va fer aquestes valoracions en el marc de la visita institucional que a l'escola, on va poder conèixer de primera mà la tasca que realitzen els seus usuaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT