Eloy, l'heroi

• El gol del porter en el 95 dóna el passi a la segona ronda de la Champions a un gran FC Santa Coloma
YEREVAN

Eloy Casals, porter i heroi nacional. Ahir l'FC Santa Coloma va aconseguir el passi a la segona ronda de la Champions League gràcies a un gol seu en el minut 95. Una falta des del centre del camp botada per Marc Pujol buscant Iban Parra, que la toca però no encerta, va acabar a peus del porter andorrà, que ja havia pujat en una acció anterior a rematar una jugada, però ara sí es va trobar amb la pilota franca, la va controlar i la va creuar. Gol. El 3-2, el bitllet de la classificació i l'èxtasi colomenc.

Classificació històrica de l'FC Santa Coloma a la segona ronda de la Champions –ja ho havia assolit el Sant Julià contra el Tre Fiori–, després que en el partit d'anada els colomencs guanyessin per 1-0 amb diana de Marc Pujol fa una setmana, i que en el partit de tornada d'ahir, tot i la derrota per 3-2, el còmput global donés el passi. Eloy Casals va ser el gran protagonista, perquè en el minut 95 va pujar a rematar una falta que Marc Pujol havia de botar des del mig del camp. La pilota va anar buscant Iban Parra, que la va tocar però sense control, i va caure a peus de Casals, que va controlar, la va mimar i de tir creuat va batre el porter Toroyan. Els armenis tots a terra amb les mans al cap, els colomencs tots eufòrics abraçant el porter, l'heroi i el nom que forma ja part de la història d'aquest club.

El matx, però, es va començar a encarar en el minut 20 quan Ilde Lima, que seria substituït en la segona meitat amb problemes muscular, va posar el 0-1 gràcies a una falta que va botar forta des del mig del camp: la pilota va anar a porteria, Toroyan no la va controlar i va entrar. El gol exigia el Banants fer-ne tres, i tot i que el Santa Coloma va lluitar per evitar-ho, els armenis ho van aconseguir.

L'empat va arribar abans del descans, en el 29, de Hovsepyan de falta directa. El 2-1 va caure en tornar dels vestidors, en el 47, quan els centrals colomencs es van veure superats per Mashumyan, que va marcar, mentre que el 3-1 va ser obra de Hovsepyan de penal en el 56. Llavors era el Santa Coloma qui havia de pujar a l'atac, i ho va intentar però sense èxit. En el 92 una primera opció amb Eloy Casals pujant a rematar, i una segona amb un penal que no es va assenyalar sobre Toscano, van semblar els últims cartutxos, però en el 95 la falta que botava Pujol i que culminava el porter-heroi va ser el deliri. I ara espera el Maccabi de Tel Aviv.