PUBLICITAT

Tres detinguts que haurien estafat 109.850 euros

  • Actuaven amb una banda organitzada de falsificació de targetes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Targetes falsificades i material per a clonar comissat per la Policia espanyola Foto: POLICIA NACIONAL

La Policia va detenir tres persones que actuaven en connivència amb una banda organitzada dedicada a la clonació i falsificació de targetes de crèdit que va estar desmantellada a Espanya per part de la Policia nacional de l'estat veí.

La investigació que es va iniciar al Principat durant el mes d'octubre de l'any passat, va permetre identificar i detenir els gerents de dos negocis de la capital, així com una tercera persona que hi va col·laborar. L'import defraudat pels tres detinguts ascendeix a la quantitat global de 109.850 euros, dels quals 49.750 euros com a frau aconseguit i 60.100 euros com a frau intentat.

Segons va informar la Policia, l'organització criminal assentada a Espanya, va captar els gerents dels dos comerços andorrans, per poder operar a través dels seus aparells de cobrament electrònic coneguts com TPV (terminal punt de venda) amb targetes de crèdit falsificades, simulant transaccions comercials lícites.

L'import defraudat ascendeix a la quantitat global de 109.850 euros, dels quals 49.750 euros com a frau aconseguit i 60.100 euros com a frau intentat. Els diners, un cop ingressats als comptes del comerç, eren reintegrats en efectiu i repartits entre els comerciants andorrans i els membres de l'organització criminal forana.

La Policia va assenyalar en un comunicat que es van practicar diferents perquisicions i registres, i es van intervenir diverses targetes de crèdit falsificades i documentació falsa. En el marc d'aquesta operació internacional, la Policia nacional espanyola va detenir quinze persones que haurien estafat uns 400.000 euros. El líder de l'organització –assentada a Madrid, València i Saragossa– i el seu lloctinent s'encarregaven d'aglutinar tant les relacions amb les persones que proporcionaven numeracions de targetes nord-americans des del Canadà o Anglaterra, com amb els que aportaven els datàfons i disposaven de tota la infraestructura necessària per a la falsificació, com ordinadors, lectors, gravadors o impressores. Determinaven com i on actuar i repartien els beneficis, segons va informar Europa Press. A més, els negocis de connivència anomenats negocis dolços pertanyien a empresaris que eren captats per integrants de la banda, perquè els aportessin o prestessin el TPV i així es desplaçaven a tot Espanya i Andorra per realitzar un ús fraudulent de les targetes a través d'operacions comercials falses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT