PUBLICITAT

Clown Palace: micromecenatge urgent per quadrar els números

  • Les projeccions ja s'estan rodant; l'estrena, el 13 de setembre a les Fontetes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge virtual que recrea l'escenari de les Fontetes amb les pantalles semitransparents en què es projectaran els vídeos i, al mig, el teatre em miniatura en què transcorrerà l'acció Foto: EL PERIÒDIC

Tic-tac, tic-tac. El compte enrere de Clown Palace, la performance multimèdia –circ, teatre, dansa, stop motion i videoprojeccions– que Daniel Arellano s'ha tret de la màniga i que estrenarà el 13 de setembre a les Fontetes, ja ha començat: la setmana passada va començar el rodatge de les pel·lícules que es projectaran durant l'espectacle en una pantalla semitransparent com la que veuen aquí al costat; d'avui en vuit debutaran els ballarins i escenògrafs, i l'1 de setembre es reunirà per primera vegada tot l'equip involucrat en el projecte –una vintena de joves professionals que fins ara han treballat via skype des dels seus respectius tallers, ubicats a Barcelona, Amsterdam, Toronto, Santiago de Xile i, és clar, Andorra– per començar els assajos de debò i in situ. Clown Palace ja ha començat a caminar, cosa que té un mèrit enorme perquè es tracta d'una ocurrència tan insòlita com arriscada i difícil de visualitzar en fred: parteix del circ Calder –teatre en miniatura, per entendre'ns que e srepresentarà en aquesta ocasió en un escenari de la mida d'una caixa de sabates i a través d'una pròtesis de dit que manipularan els ballarins– i també de l'stop motion, o animació fotograma a fotograma, que Arellano ha practicat en curts com aquell espectacular Cisne que va presentar a l'últim Ull Nu. Però també inclou, ja s'ha dit, dansa contemporània i videoprojeccions. I tot, per explicar una mena de conte de fades en què un pallasso anomenat Le Clown aterra un dia més o menys per equivocació al palau del títol i s'hi topa amb una feliç raça d'àngels blancs (?) amb qui descobreix, diu el director, «l'amistat, el coratge i l'amor». I hi ha també els dolents, uns fènix blaus que mirarn de fer-li la guitza al bo de Clown i els seus nous amics.

Arellano és l'ànima de Clown Palace, i l'acompanyen en aquesta aventura altres creadors del país com ara la coreògrafa Emma Riba, el ballarí Xavi Pérez, l'escultora Eve Ariza, la cantant Alèxia Verdaguer i el fotògraf Jaume Riba. El pressupost d'aquesta ocurrència escènica puja a 40.000 euros, gairebé un ull de la cara que –oh, sorpresa– Arellano està a punt, a punt de tancar: només li falten 5.300 euros, exactament, per acabar de quadrar ekls números i lligar la gira mundial que preveu emprendre després de l'estrena andorrana. La campanya de micromecenatge –o crowdfunding, que mola més– va començar el 30 de juny a Verkami, com és reglamantari, i s'hi poden fer aportacions d'entre 5 i 500 euros. Ja ho veuen: per a totes les butxaques: és que no hi ha excusa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT