Serradells i AnyósPark, a l'Europeu d'Ironman

• Ferran Gómez és el més destacat amb 10h 05min 07s i la 372a posició
FRANKFURT

Bargalló i Medina, de Serradells, amb Gómez, d'AnyósPark, al centre Foto: EL PERIÒDIC

La cita més important de latemporada per als triatletes és sempre un Ironman, però en aquest cas la cita de Frankfurt, el Campionat d'Europa d'aquesta distància, ho era encara més per als cinc corredors del Principat que es van proclamar finishers. Dos representaven el CT Serradells i altres dos del CT AnyósPark, amb un cinquè, Dario Xabier Pérez, de forma individual. Tots amb temps de bon nivell, destacant-ne el de Ferran Gómez, d'Anyós, 372è de la classificació amb 10h 05min 07s.

La distància Ironman, amb 3,8km de natació, 180km de ciclisme i 42,195km de carrera a peu, és la més exigent i la que més atractiu té per als triatletes. A Frankfurt, els cinc corredors van arribar a meta. Si Gómez va ser el més ràpid dels cinc, el següent en la classificació va ser Dario Xabier Pérez, amb 10h 16min 45s en la 451a posició, mentre que amb 10h 35min 15s va acabar Manel Cerqueda, de l'AnyósPark, en la 623a plaça. Ja en la 843a posició va entrar en meta Xavier Bargalló, del Serradells, amb un crono de 10h 55min 40s, mentre que el seu company d'equip, Sergi Medina, finalitzava 1.104è amb 11h 22min 56s.

La cursa va estar marcada per la forta calor que sobretot va afectar els corredors en el tram de la marató. Els més de 3.000 participants van patir un excés de calor que va provocar deshidratacions. En bicicleta, per contra, el recorregut va ser molt ràpid, amb mitjanes bastant altes com la de Gómez, que va finalitzar els 180km de ciclisme amb 35,43km/h de mitjana amb un poc més de cinc hores en aquest sector.

Així mateix, la cursa va tenir dos nous rècords. En categoria masculina, l'alemany Sebastian Kienle va situar la nova plusmarca de la prova en 7h 55min 14s, mentre que en dones va fer el mateix Corinne Abraham, amb 8h 52min 40s.