PUBLICITAT

Sans alerta del risc que el comú fomenti la precarietat laboral

  • París nega que es faci abús de personal del Servei d'Ocupació
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Vista general de la sala del Consell de Comú del Pas de la Casa, en la sessió celebrada ahir. Foto: ANA / N.M.

El conseller de la minoria socialdemòcrata al Comú d'Encamp, Joan Sans, va alertar ahir del risc que pot suposar fer un mal ús dels programes d'ocupació temporal, que podria portar a la precarització del mercat laboral. Sans va fer aquest avís en la sessió del Consell de Comú que s'hi va celebrar al Pas de la Casa, on també va demanar que no es posposin contractacions necessàries per al comú per tal d'aconseguir que es cobreixin les tasques amb personal del Servei d'Ocupació.

Sans va parlar de dos casos concrets que ha detectat al comú, de persones que havien estat contractades en altres ocasions com a eventuals, i que després se'ls ha contractat per fer la mateixa tasca a través del programa d'ocupació temporal, i amb un sou més reduït. Va opinar que «hi ha el risc d'afavorir la precarietat laboral».

De fet, Sans va indicar que «pot ser temptador» fer un mal ús d'aquests programes i que quan hi hagi una necessitat de cobrir una plaça es posposi en espera que Ocupació proposi una persona a través del programa. Al seu parer, això pot fer reduir les places d'inscrits a Ocupació i ajudar a rebaixar la despesa de personal del Comú, però que en canvi si la persona es contractés directament com a eventual, ni tan sols s'hauria d'arribar a inscriure al Servei d'Ocupació.

En aquest mateix sentit, la consellera de Recursos Humans, Esther París, va assenyalar a l'ANA que en cap cas s'ha fet un mal ús d'aquest programa, i que si s'han contractat persones que prèviament havien optat a altres places al Comú és perquè es dóna prioritat a la gent de la parròquia. Igualment, el cònsol, Jordi Mas, va garantir que les places que es necessiten s'han cobert amb eventuals, i que els treballadors dels programes temporals s'han fet servir per donar-hi reforç.

Les particularitats del Pas / D‘altra banda, tant els consellers de l'oposició com el cònsol van valorar l'anunci que va fer el cap de Govern, Toni Martí, durant el debat d'orientació política, d'engegar programes d'ocupació a zones més apartades com el Pas de la Casa. En aquest cas, els tres van coincidir a valorar-ho positivament però van assenyalar que caldrà tenir-ne en compte les particularitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT