PUBLICITAT

«No observem un creixement de la demanda del crèdit»

  • Miquel diu que «estan preparats» però que calen inversors «solvents»
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un gestor bancari amb bitllets i monedes d'euros. Foto: EL PERIÒDIC

Malgrat que els indicadors socioeconòmics de l'any 2014 pugen, la població encara no s'ha aventurat a invertir, a gastar. Així ho va assegurar ahir el conseller delegat de la Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel, durant la presentació dels indicadors socioeconòmics. El directiu va assegurar que el seu banc «no ha observat un creixement de la demanda del crèdit».

El conseller delegat de BPA va afegir que el sector «està preparat» per oferir finançament un cop es reactivi l'economia de manera definitiva. I va ser rotund a l'assegurar que hi ha crèdit disponible. «Però necessitem una demanda solvent, projectes sòlids», va afegir, sense els quals aquest capital no pot començar a circular.

Des de BPA confien que a mesura que hi hagi creixement econòmic al país hi haurà més emprenedors que presentaran projectes, «els quals les entitats bancàries estaran disposades a finançar». En paral·lel, també esperen que s'animi el particular a l'hora d'adquirir béns corrents i habitatges.

El govern no ho veu igual / És a dir, que Miquel estaria girant la truita al que en el seu moment va lamentar el Govern: que els bancs havien tancat l'aixeta del crèdit. De fet, fins i tot es van reunir a l'abril amb l'Associació de Bancs d'Andorra (ABA), per intentar que el sector fos menys reticent a concedir finançament tant a empreses com a particulars. Però ja llavors l'ABA, i malgrat reconèixer «el paper de motor que suposa el crèdit bancari per rellançar l'economia», va apuntar que les demandes de finançament no havien experimentat un increment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT