PUBLICITAT

Se suspèn el judici a l'acusat d'estafar al seu soci a la Seu

  • Només s'han presentat 2 dels 3 imputats
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Els dos acusats que s'han presentat; el principal imputat (dreta) Foto: ACN / LAURA CORTÉ

El judici a l'acusat d'estafar al seu soci a la Seu d'Urgell que s'havia de celebrar ahir a l'Audiència de Lleida s'ha suspès per un error en la citació judicial. Només s'hi van presentat dos dels tres acusats i ara caldrà establir un altre dia per la vista, que es podria fixar pel novembre. La fiscalia de Lleida sol·licita 7 anys i 5 mesos de presó per al principal acusat, un home de 62 anys que hauria estafat al seu soci 116.860 euros, a través de compres personals amb diners de l'empresa, com ara electrodomèstics i un cotxe, i a través de factures fictícies emeses pels altres dos imputats, de 43 i 47 anys, que col·laboraven amb ell i pels quals la fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó.

Segons l'escrit de la fiscalia, el principal imputat va constituir a la Seu d'Urgell una empresa amb un altre home el 27 de març de 2008, i entre el juliol de 2009 i l'abril de 2010, l'acusat va emetre a nom d'aquesta empresa una vintena de factures falses. L'acord amb els altres dos acusats consistia en què aquests li emetien factures fictícies a nom de l'empresa que tenia amb el seu soci per feines inexistents. Quan cobraven aquestes factures, li lliuraven al principal acusat els diners excepte la part proporcional de l'IVA, que se la quedaven per ingressar a l'Agència Tributària. Un d'ells va emetre 10 factures per un valor superior als 37.000 euros. L'altre va emetre 10 més per un import que superava els 27.000 euros, informa l'ACN.

Electrodomèstics / A més, el principal acusat, va cobrar en efectiu l'import de diversos serveis duts a terme per l'empresa, per un import de més de 16.000 euros i va carregar a compte de l'empresa béns particulars com ara electrodomèstics per a casa seva, un Peugeot 407, assegurances i equips informàtics.

Pet tot això, el seu soci li reclama 116.860 euros. La fiscalia demana per al principal acusat 7 anys i 5 mesos de presó. Concretament, 2 anys i 11 mesos per un delicte continuat de falsedat en document mercantil i estafa, 2 anys i 3 mesos per un delicte d'apropiació indeguda i 2 anys i 3 mesos de presó més per un delicte societari. Pels altres dos acusats demana 2 anys i 3 mesos de presó per a cadascun per un delicte continuat de falsedat en document mercantil i estafa.

El judici havia de tenir lloc quest dimecres a l'Audiència de Lleida però hi ha hagut un error pel que fa a les citacions judicials i un dels acusats, un dels col·laboradors per al qual la fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó, no s'hi va presentar. Està previst que el judici es torni a fixar per finals de novembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT