PUBLICITAT

Els comuns veuen amb reticències l'aplicació de la Regla d'or

  • Els cònsols demanen una reunió amb la comissió de Finances
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín i Mandicó, ahir durant la roda de premsa posterior a la reunió Foto: TONY LARA

«Hi ha certs punts que ens fan dubtar». Així es va expressar ahir el cònsol de Canillo, Josep Mandicó, en relació a la proposició de llei de sostenibilitat de les finances públiques, d'estabilitat pressupostària i fiscal (més coneguda com Regla d'or), presentada fa unes setmanes pel Grup Parlamentari Demòcrata. Els cònsols, reunits ahir en la seva trobada mensual, volen més informació sobre diversos punts que no els queden clars i que els generen dubtes.

Mandicó va assegurar que estudiaran el text perquè temen que amb l'aplicació de la llei «se'ns perjudiqui més que amb el 200%» actual. El cònsol canillenc es referia a la limitació del 200% de la mitjana dels ingressos dels darrers tres anys com a sostre màxim d'endeutament permès per a les corporacions. Els comuns consideren que amb aquesta fórmula ja n'hi ha prou, i «no cal que se'ns perjudiqui més».

Per aquest motiu, ahir els set cònsols van acordar sol·licitar una reunió amb la Comissió legislativa de Finances, de manera que es puguin aclarir dubtes i eliminar reticències en relació a aquesta normativa de control pressupostari.

En qualsevol cas, el que sí que va voler deixar clar Mandicó, és que al segon document que aquesta comissió els ha presentat (el que està a tràmit parlamentari), «ens afecta bastant menys que el primer» i per tant «serà més fàcil que puguem arribar a un acord». El cònsol canillenc també va recordar que qualsevol modificació a la proposició de llei, i tenint en compte que ja està a tràmit, s'haurà de fer mitjançant esmenes.

Marín vol invertir a mig mandat / Per la seva part, la cònsol d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, va ser més suau amb les crítiques vers la Regla d'or, tot i que sí que es va mostrar preocupada en la limitació de no poder invertir a mig mandat: només es podrà realitzar allò que s'estipuli a l'inici d'aquest. Marín va posar com a exemple les obres de l'aparcament al Falgueró, «que no s'haurien pogut fer» si estigués vigent la proposició demòcrata.

Pel que fa a la possible inhabilitació de càrrecs públics, Mandicó va assegurar que «a qui més por li fa és a l'interventor», ja que amb aquest text «haurà de vigilar molt el que fa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT