PUBLICITAT

L'excopríncep Sarkozy, detingut per un cas de tràfic d'influències

  • Està en règim de ?garde à vue' i haurà de declarar davant de la Policia judicial de Nanterre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sarkozy, en una imatge d'arxiu Foto: EFE / CARABA

L' expresident de França i excopríncep d'Andorra, Nicolas Sarkozy, ha estat detingut provisionalment per declarar davant de la Policia judicial de Nanterre, una localitat propera a París, per un cas de presumpte tràfic d'influències i violació del secret d'instrucció. Els agents l'han posat en règim de garde à vue, una mesura inèdita per a un antic mandatari i durant la qual està sota la jurisdicció de la Policia judicial i amb assistència lletrada, el que permet interrogar-lo fins a 48 hores.

Els investigadors intenten determinar si l'excap d'Estat i el seu entorn van crear una xarxa d'informadors que els mantenia informats sobre l'evolució dels processos judicials que amenaçaven a Sarkozy.

L'expresident va arribar a la seu judicial poc després de les vuit del matí i un dia després que també fossin interrogats el seu advocat, Thierry Herzog, i dos alts magistrats del Tribunal de Cassació, Gilbert Azibert i Patrick Sassoust, que continuen en règim de detenció provisional.

Informació confidencial / De Azibert, proper a l'advocat de l'expresident, se sospita que recollia informació de consellers del Tribunal Suprem sobre els avenços en la investigació sobre el presumpte finançament il·legal de la campanya que va portar Sarkozy a la presidència. Segons aquesta teoria, el defensor de Sarkozy li va prometre com a contrapartida que l'expresident l'ajudaria a aconseguir un lloc a l'administració de Mònaco que buscava, va informar EFE.

L'expresident francès va arribar a l'oficina policial de Nanterre al voltant de les vuit del matí en un cotxe amb els vidres tintats i davant la sorpresa de l'opinió pública, a la qual s'havia informat que l'expresident de la República podria ser cridat a declarar d'aquí a uns dies.

La celeritat amb què s'està desenvolupant l'operació ha sorprès a totes les forces polítiques del país francès, que estan manifestant que cal confiar en la justícia. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT