PUBLICITAT

Les activitats de lleure de la Seu comencen amb més de 600 nens

  • Els infants coneixeran les etapes de la Història, tant a nivell global com a nivell local
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una de les activitats que van tenir lloc ahir Foto: AJ. DE LA SEU

Les activitats infantils que es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost a través del Casal Municipal d'Estiu, l'EsportEstiu, les Estades de Raqueta i l'Esport Aventura que organitza la Regidoria de Joventut i Infància i el Servei d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i per on hi passaran un total de 618 nens i nenes, van començar ahir.

En les activitats del Casal Municipal d'Estiu, els infants coneixeran les etapes de la Història, tant a nivell global com a nivell local, és a dir, la història de la Seu d'Urgell i el seu entorn més proper tot aprofitant els recursos existents, com per exemple, els dinosaures de Coll de Nargó. Aquest any el casal d'estiu compta amb cinc torns quinzenals, de les 9 a les 13.30 hores, amb un horari matinal d'acollida de 8 a 9 del matí, i amb servei de menjador fins a les tres de la tarda.

Cada quinzena i per grup d'edat (petits, mitjans i grans) treballaran una etapa diferent de la Història. Així, a la primera treballaran la Prehistòria, les pintures rupestres i les eines. A la segona, les cultures antigues, els egipcis, els grecs i els romans. A la tercera quinzena, les activitats versaran al voltant de l'època medieval, els reis i cavallers, els camperols i el clergat i els joglars. I en el quart i cinquè torn es reviurà la Revolució Industrial (segles XX i XXI) i el futur amb els invents, les arts i el cinema.

L'equip educatiu del casal està format per una directora en el lleure, nou monitors titulats i quatre monitors en pràctiques. També hi prenen part set premonitors i dos voluntàries.

Pel que fa a les propostes esportives per a l'estiu, un total de 246 nens hi prendran part en els diferents torns de l'EsportEstiu, les Estades de Raqueta i l'Esport Aventura. L'EsportEstiu es tracta d'una quinzena plena d'activitats esportives, en què s'intenta aprofitar l'entorn i les instal·lacions de la ciutat per realitzar cada dia activitats diferents (jocs Acrosport, jocs d'equip, activitats aquàtiques, atletisme, kàrting, btt, triatló, etc.).

Esports de raqueta / Les Estades de Raqueta consisteixen en una quinzena per practicar tots aquells esports de raqueta (tennis, pàdel, bàdminton, tennis-taula) i alguns d'altres que en què s'utilitza implement (golf, hoquei sala, beisbol, etc.). L'esport aventura permet practicar activitats en el medi natural, fer ràfting o caiac, BTT, escalada, parc d'aventures, orientació i excursions. S'ofereixen cinc torns setmanals diferents: del 28 de juliol a l'1 d'agost; del 4 al 8 d'agost; de l'11 al 14 d'agost; del 18 al 22 d'agost; i del 25 al 29 d'agost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT