PUBLICITAT

El complex d'Andorra Telecom tindrà comerços i un museu en 12.000 m2

  • El concurs es licitarà aquest estiu i pretén convertir l'edifici en un parc empresarial tecnològic el 2019
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nadal mostra com quedarà el nou complex, ahir. Foto: TONY LARA

el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, van presentar ahir el projecte que es vol tirar endavant a la zona de les actuals oficines d'Andorra Telecom i l'antiga caserna dels Bombers. El plec de bases del concurs per a l'arquitectura del projecte es publicarà durant aquest mes de juliol, i preveu espais comercials i museístics que es voldrien relacionar amb el món de les noves tecnologies. A més, les oficines d'Andorra Telecom es conservaran a la zona però es podran traslladar de manera que no estiguin a l'avinguda Meritxell. El total dels espais projectats s'ha calculat en uns 12.000 metres quadrats i preveu l'enderrocament de l'antiga caserna dels Bombers.

Així, els 1.615 metres quadrats que ocupen l'edifici d'oficines d'Andorra Telecom a l'avinguda Meritxell, l'espai tecnològic de la parapública, i la caserna dels Bombers es convertiran en un complex relacionat amb les noves tecnologies.

L'edifici serà declarat d'interès nacional, i la intenció és que compti amb un parc empresarial tecnològic, espais comercials i museístics, a més de les oficines d'Andorra Telecom i de la part tecnològica de la parapública, que és l'espai que no es podrà modificar de cap manera. En total, el projecte hauria de comptar amb uns 12.000 metres quadrats.

El complex preveu un espai d'uns 2.300 metres quadrats dedicats a museu o també a exposicions, que segons Nadal els agradaria que poguessin tenir alguna relació amb el món de les noves tecnologies. A més, hi haurà entre 900 i 1.500 metres quadrats dedicats al comerç premium i 2.500 metres quadrats més per a comerç en general. Aquests locals seran de lloguer, però Alcobé va assegurar que no es plantegen com a competència del comerç actual sinó com a complement que ha d'ajudar a donar un valor afegit a la zona i revitalitzar-la. A més, voldrien poder acollir marques tecnològiques de manera que es creï un espai tecnològic.

També hi haurà, en el mateix complex, espais destinats a un parc empresarial tecnològic, que s'emmarca en la intenció de potenciar el sector de les noves tecnologies i atraure també inversió d'aquest sector al país, va informar l'ANA.

Les oficines es mouen de lloc / Pel que fa a les oficines d'Andorra Telecom, es quedarien en el complex, però no haurien d'estar a l'avinguda Meritxell, ja que és un servei per al públic del país, principalment, i no es considera necessari l'emplaçament tan turístic. A més de les oficines, que han d'acollir el centenar de persones que ja treballen a l'edifici actual, s'hi ubicarà una sala de reunions o esdeveniments per a unes 300 persones, que pugui donar utilitat a les oficines adjacents.

Quant a la caserna dels Bombers, és «totalment enderrocable», i s'aprofitarà l'espai per a aquestes finalitats.

Així, el ministre d'Economia, Jordi Alcobé, va assenyalar que al juliol es publicarà el concurs, durant el 2014 s'adjudicarà l'arquitecte, i tindrà l'any 2015 per fer el projecte. Després, es preveu que les obres puguin durar uns dos anys i mig, i per tant que es pugui inaugurar el 2019. De moment no s'han fet càlculs pressupostaris del que això podria suposar, ja que ho hauran de determinar els arquitectes en els projectes, i un cop triat el model, el Govern de la propera legislatura serà el que tindrà la decisió de si el vol tirar endavant el nou complex.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT