PUBLICITAT

El Comú convertirà l'IAEM en un conservatori nacional homologat

  • La capital aprova el projecte curricular per portar-lo al Ministeri d'Educació
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Andorra la Vella ha iniciat el procés per tal que el títol que obtenen els alumnes de l'Institut de Música sigui oficial i homologat a l'estranger. Tant la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, com la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, van assegurar que l'Institut de Música ja fa en l'actualitat la tasca de «conservatori nacional» i que l'únic que cal és oficialitzar els seus estudis. Per aquest motiu, ahir es va aprovar un nou reglament pel centre per «adaptar-lo a la realitat actual», així com també es va donar llum verd al seu projecte educatiu i curricular.

Aquest projecte educatiu ha estat elaborat amb la col·laboració del cos docent del centre, i serà presentat properament al Ministeri d'Educació per tal que aquest iniciï els tràmits per oficialitzar la titulació. Ferrer va assegurar que ja ha parlat amb la ministra d'Educació, Roser Suñé, la qual veuria amb bons ulls aquesta proposta. «Estem oberts a tot el que demanin per poder tirar-ho endavant», va assegurar Ferrer. Serà, en qualsevol cas, «un procés llarg que pot durar dos anys».

Es tractaria d'una titulació de grau mig, que servís com a carta de presentació per accedir a estudis superiors a escoles de països veïns. Tal i com va destacar la cònsol, «tots els alumnes de l'Institut de Música que han fet exàmens d'accés a conservatoris de fora del país han aprovat». Amb tot, però, i encara que s'homologui la titulació andorrana, aquest examen d'accés s'haurà de seguir fent, va informar Ferrer.

La corporació va voler aprovar ahir el nou projecte educatiu del centre per tal que entri en funcionament ja aquest proper curs, i per tant, l'Institut «ja funcioni com a conservatori nacional».

Aportació econòmica del govern / En una primera fase, va explicar la cònsol, no hi haurà participació econòmica governamental a l'Institut de Música. Tot i que «en un futur, si es converteix en conservatori nacional, hi haurà d'haver implicació econòmica del Govern, perquè és ell qui té les competències en educació», va assenyalar Ferrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT