PUBLICITAT

Day Star compra llenços de grans mestres valorats en 50 milions de $

  • L'adquisició forma part de teles úniques d'autors reconeguts
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jean Michel Basquiat, que va morir el 1988 Foto: EL PERIÒDIC

El fons d'inversió Day Star Art Fund ha adquirit vint llenços dels grans mestres de l'art contemporani valorats en més de 50 milions de dòlars.

La nova adquisició de Day Star Art Fund forma un conjunt de peces úniques d'autors reconeguts internacionalment i amb una gran projecció en el mercat de l'art, entre ells Willem de Kooning, Francis Bacon, JM Basquiat, Jackson Pollock i Franz Kline entre d'altres.

Jean Michel Basquiat en el seu dia va predir l'esdevenir de la seva trajectòria futura: «Mai sé massa bé si estic viu. De totes maneres no em preocupa massa: crec que sóc immortal». El temps li ha donat la raó.

Segons Jaume Torres, Executive Board Director de la companyia, han decidit incorporar aquestes obres a la seva col·lecció perquè veuen en elles una projecció futura imparable en aquesta dècada. Les obres han estat adquirides perquè formin part del fons d'inversió del grup. En les últimes subhastes de tardor del 2013 i del maig passat, peces semblants han obtingut revaloracions anuals mitjana de més del 14%.

Day Star Art Fund preveu cedir les obres recentment adquirides per a exposicions temporals en les principals ciutats del món a partir d'aquest any, després de l'interès que han demostrat per aquesta col·lecció alguns museus i fundacions de renom internacional.

Normativa europea / Day Star Art Fund compleix amb la normativa de la Unió Europea per a fons per a inversors experts i s'està adaptant a la normativa AIMFD, d'aquesta manera els inversors poden combinar les garanties que ofereix un fons alternatiu, regulat i multicel·lular europeu amb els avantatges que ofereix un actiu com l'art per salvar l'actual volatilitat dels mercats financers i descorrelacionar la cartera d'inversió. La participació mínima del fons és de 1.000.000 dòlars americans.

El fons està promocionat per la societat suïssa Day Star Wealth Management i compta amb l'equip jurídic de Ellul & Co, Nexus Management com a administrador, KPMG com a auditora i Société Générale Hambros Bank com a dipositari estant enfocat a captar clients UHNWI, principalment Asiàtics, Llatinoamericans i de Middle East.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT