PUBLICITAT

Quatre milions menys de bosses de plàstic l'any 2013

  • Camp destaca que Andorra s'ha avançat a la Unió Europea
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una dona amb una bossa reutilitzable, al supermercat Foto: ÀLEX LARA

L'any 2013 Andorra va reduir en quatre milions les importacions de bosses de plàstic d'un sol ús, com a conseqüència bàsicament de la seva prohibició. Així ho va donar a conèixer el cap de Govern, Toni Martí, durant el debat d'orientació política, i ahir el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va destacar la col·laboració que ha demostrat la ciutadania a l'hora de substituir les bosses de plàstic per les reutilitzables. Camp va afegir que ho valoren «molt positivament perquè al final és un indicador de què s'està fent un esforç al país per fer servir bosses reutilitzables».

Des que es van prohibir sí que s'ha permès la utilització de bosses de plàstic, però aquestes han de permetre ser utilitzades diverses vegades. En aquest sentit, el ministre Camp va manifestar que «evidentment encara hi ha marge per utilitzar bosses de plàstic de diversos usos, però els ciutadans del país estan utilitzant molt les bosses reutilitzables, i això es nota».

El ministre va posar de relleu que Andorra va aprovar aquesta normativa avançant-se a la Unió Europea, que ho regularà en breu. Camp va manifestar que «esperem seguir en aquesta línia», i va destacar que l'objectiu final del Govern, més enllà de les bosses, és que «en l'horitzó del 2020 el 50% del que es produeixi al país es recicli». En aquest moment, va afegir, «estem al 40%, sumant vidre, cartró i envasos».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT