PUBLICITAT

Sant Julià demana al Govern que asfalti el coll de la Gallina

  • El Comú vol connectar Bixessarri amb Fontaneda per atreure ciclistes professionals a la parròquia
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un tram de la carretera sense asfaltar que vol arreglar el Comú Foto: ANA / G.L.T.

El Comú de Sant Julià de Lòria confia que l'any que ve el Govern completi l'asfaltatge de la carretera del coll de la Gallina fins a Fontaneda. El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, va explicar que aquest any «pensàvem que ja ho tiraríem endavant, però a última hora el Govern ens ha dit que no, i que ho tindran en compte pel pressupost de l'any que ve». Torrentallé va destacar que és «una demanda que el Comú de Sant Julià de Lòria ja fa dos anys que li fa al Govern». El motiu és que completant l'enquitranament i unint Bixessarri amb Fontaneda a través d'aquest coll, el Comú confia atreure a ciclistes professionals, que poguessin fer estades a la parròquia, ja que «tots els ciclistes professionals ens han dit que seria idoni per entrenar».

Torrentallé confia que el Govern compleixi el compromís adquirit amb el Comú i inclogui la partida necessària per fer-ho en el pressupost de l'any que ve. En declaracions a l'ANA, el cònsol menor va assegurar que les obres tindrien un cost total de 700.000 euros, dels quals el Govern n'hauria d'aportar uns 400.000 en concepte d'enquitranament, i el Comú els 300.000 restants, per tal d'habilitar la via i fer tots els treballs complementaris necessaris. Entre d'altres, caldria eixamplar alguns trams per tal de permetre l'encreuament de vehicles.

Actualment, la carretera del coll de la Gallina està asfaltada des del seu inici a Bixessarri fins a dalt del port, a uns 1.910 metres d'alçada. Després, però, es converteix en una pista de muntanya d'uns cinc quilòmetres que arriba fins a la zona dels Prats del Gastó, a Fontaneda.

En dues ocasions, aquest exigent port de muntanya, amb unes pendents molt pronunciades, de fins al 18%, ha acollit finals d'etapa de la Vuelta a Espanya. Torrentallé va destacar que, arran d'això, el coll «ha agafat molt ambient ciclista, i tots els professionals ens demanen si es podria fer aquest enquitranament, perquè això podria fer que la parròquia es convertís en un lloc d'estada de ciclistes».

Seduir al tour de frança / A banda, si es completés l'enquitranament fins a Fontaneda, el coll podria optar també a acollir alguna etapa del Tour de França. Torrentallé va admetre que els responsables de la cursa veuen amb molts bons ulls aquest traçat, però que exigeixen que estigui totalment asfaltat. «Els responsables del Tour ens van dir que, en no estar tot el coll enquitranat, no es podria fer, però ens van assegurar que seria una etapa excepcional», va remarcar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT