PUBLICITAT

Torra denuncia que s'ha alterat l'informe de la consultiva sobre el pla de les jubilacions

  • La comissió no lliurarà el document definitiu fins el proper dimecres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

No serà fins el proper dimecres que la comissió consultiva no lliurarà al Govern l'informe definitiu sobre el projecte de llei del pla de pensions dels funcionaris. Així ho va acordar la pròpia comissió consultiva i així consta en l'acta de la reunió del passat 19 de juny.

Quedava pendent la signatura d'un dels seus membres, Joan Torra, absent per vacances. Tot i això, el text ja ha entrat a tràmit parlamentari adjuntant un informe de la consultiva en el qual hi manca una signatura. El propi Torra ha dit que es tracta d'una vulneració dels drets sindicals i també que s'ha alterat alguna part del redactat de l'informe que es va donar per finalitzat a l'hora de donar-lo a signar als seus membres.

En la reunió es va donar el vistiplau a una darrera versió de l'informe que després de la preceptiva correcció ortogràfica es passaria als representants per a la seva signatura. L'aprovació definitiva, però, quedava pendent de la signatura d'un dels membres, Torra, que estava absent de la reunió perquè es trobava de vacances. La comissió es va emplaçar al dia 2 de juliol per lliurar l'informe final al Govern, informa l'ANA.

Tot i això, el Govern ja va entrar a tràmit parlamentari aquest dijous el projecte de llei, i ho va fer amb l'informe aprovat el dia 19 de juny. L'Executiu s'empara en el fet que el dia 23 de juny va rebre el document amb totes les signatures, excepte la de Torra, però que en la reunió del dia 19 de juny ja es va donar el text de l'informe per finalitzat.

Però d'altra banda, Torra també ha evidenciat que el redactat de l'informe ha estat alterat des de la darrera versió que van aprovar fins la que s'ha lliurat a signar pels seus membres. El canvi detectat no és altre que el reiterat debat a l'entorn de si el text que els va presentar el Govern el 27 de gener per elaborar l'informe era un esborrany o un avantprojecte.

En la versió del 19 de juny, en el capítol dels antecedents de l'informe, hi deia que el que s'havia lliurat a la consultiva era un esborrany del projecte de llei. Però en la versió que s'està fent signar com a definitiva als membres de la consultiva s'ha canviat el terme esborrany pel d'avantprojecte. El canvi s'hauria fet, segons fonts governamentals, perquè en la reunió del dia 19 de juny es va lliurar a la comissió un certificat del ministre afirmant que el text lliurat era l'avantprojecte de llei del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT