PUBLICITAT

El Govern vol la «democratització de l'economia»

  • Martí anuncia que si guanya les eleccions posarà agregats econòmics a les ambaixades
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va inaugurar ahir la 2a Trobada anual de clústers d'Actua. Ho va fer com a mostra de suport i per reafirmar la seva aposta i la dels seu Govern per l'obertura econòmica. De fet, «una obertura no només econòmica, també mental, que passarà sempre per la internacionalització de l'economia i que portarà progrés social».

Martí va dir ahir que el Govern ha apostat per la «diversificació de l'economia» i va ser el primer en reconèixer que «l'obertura potser fa competència als sectors tradicionals, potser sí», però que per altra banda «també permet una democratització de l'economia, i que aquesta no estigui sempre en mans dels mateixos».

Én aquest sentit, el cap de Govern va dir que «des del primer dia hem donat els drets econòmics a tots els ciutadans» i que això «ha tingut resistències». Segons ell «no s'ha de tenir por dels empresaris d'arreu, que el que faran es potenciar l'economia».

Martí va repetir les paraules utilitzades en el Debat d'Orientació Política de la setmana passada i va dir que l'obertura «no és el projecte d'una part d'Andorra sinó de tota una generació», la generació «dels que han tingut la sort de viure Andorra i tot se'ns ha donat servit» i que ara no serà possible per a tots els andorrans, «per això l'obertura, perquè joventut molt preparada es pugui quedar aquí hi ha d'haver empreses d'alt nivell».

Unes empreses «els fruits de les quals no seran immediats, però les primeres passes s'han de fer en aquest moment».

Per això va agrair la feina de les «477 persones que treballen» en els clústers «però no fan titulars». Va subratllar la «importància dels emprenedors» i va destacar el fet que per primera vegada s'han creat «sinergies entre dos grans institucions d'Andorra (FEDA i Andorra Telecom)». . L'acte, doncs, va servir al cap de Govern per reafirmar la seva aposta en el projecte Actua i en el secretari de Diversificació econòmica, Josep Maria Missé.

Precampanya

Tot i que Toni Martí va voler insistir en que «el cap de Govern no està en campanya, dic el que crec», va aprofitar l'acte d'ahir per fer un seguit de promeses electorals de cara a la propera legislatura.

Així doncs, tenint en compte que «d'aquí poc els ciutadans seran cridats a votar el pròxim Govern», Martí va dir que per a la propera legislatura l'Executiu té previst crear «una xarxa d'agregats econòmics a les ambaixades» que permetin «fer possible l'establiment de lligams més sòlids per a la captació d'inversió estrangera i també l'expansió de les empreses andorranes a l'estranger». Uns agregats econòmics que haurien de treballar «perquè empreses foranies puguin instal·lar-se Andorra» però també «que donin facilitats per operar en diferents mercats les empreses d'aquí», tant als països amb els quals Andorra tingui CDI's, com ambaixades obertes: «Penso en els Estats Units i penso en Bèl·ligca». També va voler fer un «mea culpa» per no haver estat «suficientment diligents perquè l'Administració sigui més àgil» , una de les demandes en les quals han fet més insistència aquest anys clústers i emprenedors, i «és una assignatura pendent», que Martí ja té prevista solucionar «amb un projecte encarat» per realitzar «des dels primers dies» perquè «tots els tràmits siguin online». Amb tot, Martí va defensar que la Iniciativa Actua «passi el que passi a les eleccions és un projecte que ha de tenir continuïtat, sinó ens equivocaríem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT