PUBLICITAT

El Govern discrepa de la proposta de DA d'adopció per a les parelles gais

  • L'Executiu diu que és una opció complexa perquè implica més tràmits
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Debat sobre les unions homosexuals al Consell General Foto: ÀLEX LARA

El Butlletí del Consell General va publicar ahir el criteri del Govern a la proposició de llei de les unions civils presentada pel Grup Parlamentari Demòcrata i que té per objectiu igualar els drets de les parelles homosexuals als de les heterosexuals. L'Executiu ha emès un criteri positiu tot i que assenyala algunes consideracions a tenir en compte, sobretot pel que fa a les adopcions, ja que el text preveu que les parelles homosexuals puguin adoptar, sempre i quan sigui un membre de la parella el que sol·liciti l'adopció a títol individual i que l'altre membre en reconegui posteriorment la paternitat o la maternitat. El Govern demana que s'aclareixi si aquesta és la voluntat del text i en cas afirmatiu, indica que aquesta és «una opció complexa» perquè implica una duplicitat de tràmits.

El criteri del Govern a la proposició demòcrata coincideix en la necessitat de regular les unions entre parelles homosexuals perquè tinguin els mateixos drets que les heterosexuals també a nivell d'immigració, nacionalitat i successions. Per aquest motiu, ja que aquesta proposició tindria efectes jurídics en altres lleis, el Govern considera que caldria fer una referència explícita i una modificació concreta d'aquestes lleis, «a fi d'establir de manera clara que d'ara endavant els efectes jurídics que s'atribueixen al matrimoni civil en aquestes matèries també s'han d'atribuir a les unions civils».

article 2 / Pel que fa a l'adopció, el Govern fa referència en el seu criteri que seria més adequat esmentar l'article 2 de la Llei de l'adopció que fa referència a l'adopció per part d'una parella i no a l'article 3 que regula aquest tràmit per part d'una persona sola, a no ser que la voluntat del text sigui la de permetre en primer lloc a un dels membres de la unió civil d'adoptar un menor d'edat, i posteriorment, que es completi la filiació mitjançant el reconeixement posterior de la paternitat o la maternitat de l'altre membre de la unió civil. Per aquest motiu demanen que es concreti de manera clara.

De tota manera, el Govern considera que aquesta és una opció «complexa» ja que suposa una duplicitat de tràmits «per assolir un objectiu que es podria igualment aconseguir de forma més ràpida i senzilla mitjançant una modificació de l'article 2 de la Llei qualificada de l'adopció». L'Executiu també assenyala la necessitat que es creï un registre d'unions civils.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT