PUBLICITAT

Els tres grups acorden modificar la llei d'intercanvi d'informació

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

Els tres grups parlamentaris van votar ahir a favor del projecte de llei que modifica dos articles de la llei d'intercanvi d'informació fiscal. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va explicar que la modificació va encaminada a regular els casos en què el país requeridor de la informació demani que la persona afectada no sigui informada que se l'està investigant perquè podria entorpir la investigació.

El ministre va destacar que aquesta omissió de la notificació a la persona té un límit de sis mesos, i que s'ha d'intentar buscar l'equilibri entre les peticions del país requeridor i els drets de la persona a defensar-se. A més, Cinca va recordar que aquesta modificació arriba just una setmana abans de la segona avaluació de l'OCDE a Andorra per comprovar que apliqui correctament l'intercanvi d'informació. En aquest punt, el ministre va expressar la voluntat del país per avançar en l'intercanvi sempre i quan Andorra no quedi en una situació d'inferioritat, i nforma l'ANA.

De la seva banda, el president del grup mixt-SDP, Jaume Bartumeu, va assenyalar que han donat suport a la modificació perquè és important de cara a la credibilitat d'Andorra com a plaça financera, i va lamentar que en el moment de l'aprovació de la llei el 2009 un sector de la banca s'oposés a aquesta mesura.

També a favor de la modificació s'hi va mostrar la consellera socialdemòcrata Mariona González, que va destacar la importància d'anar-se adaptant a l'evolució de l'OCDE i d'anar avançant en transparència. I ens uns termes similars s'hi va expressar el conseller demòcrata Martí Salvans, que va valorar positivament que Andorra s'adapti als canvis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT