PUBLICITAT

La Vertical i l'Ultra per iniciar els Mundials

  • Des de les 4.00h de la matinada, Xavi Teixidó i Marc Llucià són als 80km
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La selecció nacional, al complet, en una imatge de la passada setmana Foto: FAM

Ha arribat l'hora de la veritat per als corredors de la selecció andorrana de curses de muntanya, que avui comencen la seva lluita als Campionats del Món que se celebren a Chamonix (França) fins el diumenge. La Vertical Race i l'Ultra de 80km són les dues proves que es disputen avui, i que tindran força presència dels atletes de la FAM.

A les 4.00h de la matinada ha començat l'Ultra maratón de 80km i 6.000m de desnivell amb la participació dels ultrafondistes Xavi Teixidó i Marc Llucià. Tots dos tenen objectius diferents tenint en compte que el primer és gairebé un expert en competicions d'aquest nivell, mentre que el segon tot i la seva dilatada trajectòria esportiva s'enfronta a uns Mundials on la pressió i sobretot els ritmes de competicions són diferents a la resta de curses. L'arribada dels primers corredors a la meta de Chamonix està prevista, segons l'organització, per a les 14.00h de la tarda. A aquesta carrera tots dos andorrans arriben en un bon estat de forma.

Avui a la tarda, la competició tindrà continuïtat amb la prova Vertical Race. Aquesta carrera comptarà amb la presència de quatre andorrans. Hi serà Òscar Casal, que ahir va arribar a Chamonix amb el seu germà Marc, i que sembla recuperat de les angines que ha estat patint des del passat dilluns. Amb Marc Casal, aquesta parella de germans sempre és una aposta per ser entre els millors, tot i que la cursa estrella per ells serà diumenge, quan se celebri la Marató de 42km i 2.800m de desnivell.

A la Vertical, però, potser l'atleta de la FAM amb més garanties de ser entre els millors és Ferran Teixidó, que en els últims anys ha demostrat ser un especialista en la matèria, i que aquesta temporada està mantenint un nivell molt alt en cada cursa que ha disputat. Així mateix, la cursa del quilòmetre vertical serà el debut del jove Euan Prieto, que amb 18 anys aspira a sumar experiència. La sortida per als corredors andorrans serà a partir de les 19.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT