PUBLICITAT

Les eleccions a la CASS només atreuen un 3,3% dels cotitzants

  • La participació cau en més de dos punts en relació a fa quatre anys
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una assalariada vota, ahir a la CASS. Foto: ÀLEX LARA

Un total de 1.944 persones –el 3,37% d'un cens de 57.729– van votar ahir a les eleccions de la CASS, sent la més destacable amb la participació per votar al representant dels assalariats, en la qual hi havia per escollir entre sis candidats: Eva Choy, David Fernández, Silvia Gorraiz, Mélanie Musolas, Mireia Ramos i Jaume Rifà

David fernández va recollir 305 vots i el col·loquen com a representant dels treballadors, mentre que Mireia Ramos va aconseguir 222 vots. Galobardas –empresaris– va ser votat per 216 afiliats –58 vots en blanc i cinc de nuls–, mentre que Samper –pensionistes– va recollir 400 paperetes favorables –22 en blanc i sis de nuls.

PARTICIPACIÓ / Amb tot, han estat els pensionistes els que més interès han mostrat en proporció al nombre d'afiliats, el que demostra que renoven la confiança en la gestió que ha fet Lluís Samper en aquests darrers quatre anys. Van ser 428 jubilats –un 4% dels 10.420– que van decidir ahir votar a les eleccions del consell d'administració. Per part dels assalariats va votar un 3,5%, mentre que un 2,3% dels empresaris i autònoms afiliats van emetre el seu vot.

La tendència de la participació ja es va començar a marcar abans del migdia. A les 14 hores havien votat 1.247 afiliats, segons va informar el president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Delgado, a l'ANA. Delgado va dir que el dia plujós i el fet que només hi hagués una candidatura tant per al representant dels empresaris – Jordi Galobardas– com dels pensionistes –Lluís Samper–, va fer que en aquests col·legis hi hagués una participació més reduïda que en les eleccions del 2010. De fet, Delgado va explicar que el descens de participació es va donar en el col·legi dels empresaris, ja que a les 12 hores havien votat 53 persones front a les 186 de les eleccions anteriors. Això, però, està relacionat amb el fet que en els anteriors comicis hi havia dues candidatures, mentre que aquest any només hi havia un candidat.

Descens / En canvi, al llarg del matí 323 assalariats ja havien votat per escollir el seu representant, que sumades a les 385 que ja havien votat per dipòsit, representaven un total de 708. Un percentatge final (3,26%) que representa un descens important respecte les últimes eleccions, quan hi va haver una participació del 5,7%. Delgado va assenyalar, a més, que la xifra de participació és més rellevant perquè, en canvi, el nombre d'assalariats és inferior al del 2010. Aquell any podien votar 38.866 persones i al 2014 han estat 35.247. Tot i això, Delgado va lamentar ahir la baixa participació «tot i l'esforç comunicatiu i que la CASS hagi estat el focus d'atenció de l'opinió pública».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT