PUBLICITAT

Euan Prieto és l'alternativa de futur en el seu debut als Mundials

  • El jove atleta, que ahir va fer 18 anys, competirà demà amb els germans Casal i Ferran Teixidó a la Vertical
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Euan Prieto, que debutarà en els Mundials de Chamonix, en la imatge a la Travessa de la Massana de 2013 Foto: TONY LARA

Amb només 18 anys, fets ahir precisament, Euan Prieto debutarà demà en els seus primers Campionats del Món de curses de muntanya, envoltat dels experimentats corredors de la selecció nacional, i especialment dirigit per agafar experiència del que se suposa que és l'alternativa d'aquest esport al Principat. Demà competirà a Chamonix en la prova Vertical dels Mundials juntament amb Ferran Teixidó i els germans Marc i Òscar Casal, tot i que aquest últim serà dubte fins l'últim moment per unes angines que arrossega des del passat dilluns.

Euan Prieto és el valor en alça de la FAM. La cantera en curses de muntanya existeix i segueix oferint alternatives, però la més recent és la d'aquest corredor que aquest any sabia que debutaria als Mundials. El principi de temporada, amb tot, no ha estat fàcil per ell ja que va patir una lesió de turmell, i tot i que ja està recuperat ha tingut un període de recuperació, i per tant d'inactivitat, que en tot cas ha aprofitat per examinar-se de la selectivitat i apostar per les altres vies que té per al futur, més enllà de l'esport.

«Euan no té cap pressió», assegurava ahir el seleccionador nacional, Carles Font, que viatjava amb part de la delegació a Chamonix. A la localitat francesa ja esperaven els germans Ferran i Xavi Teixidó i el mateix Prieto, que van avançar el desplaçament per una millor aclimatació. «Té 18 anys i ha de seguir sumant», hi va afegir Font.

Un altre nom nou serà el de Marc Llucià. El veterà corredor competirà en la prova d'Ultratrail de 80km que es disputa també demà sortint a les 4.00h de la matinada. «Marc serà una incògnita», va afirmar el seleccionador, que valorava la trajectòria esportiva de Llucià: «Ultres n'ha fet moltes i ell corre molt bé i crec que pot estar en el nivell, però també hem de tenir en compte que això són uns Campionats del Món i es va molt ràpid». «En uns Mundials si reserves després costa agafar els bons, així que s'ha d'arriscar, i això significa que pots rebentar. Veurem com van les carreres», va dir en referència al rendiment global de l'equip.

CORREDORS I CURSES / Els Campionats del Món comencen demà a les 4.00h de la matinada amb l'Ultratrail de 80km i 6.000m de desnivell. Aquí participen Llucià i Xavier Teixidó. «Xavi ha demostrat que està molt bé de resistència», va assegurar Font. Aquesta cursa està prevista que l'acabin els primers classificats al voltant de les 12.30h, mentre que serà a les 17.00h quan arrencarà la Vertical Race on hi seran Prieto, Ferran Teixidó i els germans Casal. Els andorrans, però, sortiran al voltant de les 18.00h.

Dissabte serà la jornada de descans, i la competició es reprendrà el diumenge 29 amb la prova marató de 42km i 2.722m de desnivell positiu i 1.674 m de negatiu. Aquí seran a la sortida Marc i Òscar Casal, tot depenent de l'estat de salut d'aquest últim, que viatja malalt per angines des que li van aparèixer dilluns.

ALGUN CORREDOR ENTRE ELS 20 PRIMERS / No hi ha un objectiu concret per a la FAM en els Mundials, però ahir el seleccionador apuntava que ficar algun corredor en alguna cursa «dins dels 20 primers» seria un èxit. «Aquí hi ha molt nivell». Per països, Andorra no té «res a fer perquè ens continua mancant una dona».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT