PUBLICITAT

L'absoluta afronta el seu debut amb la idea de «competir»

  • La selecció serà del 30 de juny al 4 de juliol al UEFA Women's Development Tournament de Gibraltar
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cartell del torneig de Gibraltar en què debutarà l'absoluta Foto: EL PERIÒDIC

Joan Carles Ruiz és el seleccionador nacional de futbol femení i l'home que coneix fil per randa les jugadores del Principat. Ha confeccionat una selecció absoluta que aspira a «competir» en la primera cita oficial del seu equip des de la seva creació la passada temporada. El UEFA Women's Development Tournament que acollirà Gibraltar del 30 de juny al 4 de juliol serà una prova de foc per a Ruiz i les seves futbolistes. La il·lusió i motivació en són presents en totes elles, i conten els dies per debutar precisament contra les amfitriones, el dia 1 a les 18.30h.

«Les jugadores estan molt motivades, amb moltes ganes», assegurava ahir el seleccionador, que per a aquesta setmana ha programat dobles sessions per a les seves 18 jugadores. Dels rivals, Ruiz reconeix que la informació és escassa perquè entre altres coses seleccions com Gibraltar també debutaran en una cita oficial com aquesta. «Contra nosaltres serà també el seu primer partit oficial», afirmava el tècnic, que veu Luxemburg com la gran favorita perquè tot i no haver guanyat «gaires partits» des de la seva creació, sí que tenen una dilatada trajectòria, el que fa que a l'hora de la veritat l'experiència pugui marcar la diferència. L'altre rival del torneig de Gibraltar serà la selecció de l'Algarve. Precisament aquesta i Luxemburg obriran el torneig, el que permetrà tant Ruiz com la resta de la selecció tricolor fer-se una idea del nivell dels dos combinats.

Andorra debutarà dimarts 1 contra Gibraltar a les 18.30h, després jugarà al dia següent a les 11.00h contra Luxemburg –la intenció és canviar això per tenir més temps de descans– i acabarà el divendres 4 a les 11.00 contra l'Algarve.

El combinat nacional està format per les porteres Nieto i Marcet, la defensa amb Cayuelas, Sousa, Punzano, Rodrigues, Gonçalves, Moreno i Llobera, el migcamp amb Morató, Martínez, Silva, Fernández i López, i la davantera amb San Juan, Sánchez, Da Silva i Ruzafa. Les més veteranes són Tània Sánchez (1984) i Bea Moreno (1989), mentre que la resta són molt joves, totes nascudes a partir de 1991.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT